အလွအပႏွင့္ က်န္းမာေရးအတြက္ ဂ်ံဳေစ့ဆန္


Health Updates Journal No. 88

ယေန႔ေခတ္အစားအစာမ်ားသည္ ေကာက္ႏွံေစ့ထက္ ဂ်ံဳေစ့အႏွံျဖင့္ ျပဳလုပ္မႈမ်ားလာသည္။ ယင္းတြင္ ႏွလံုးက်န္းမာမႈ ျဖစ္ေစေသာအက်ိဳး ကို ရရွိေစသည့္အျပင္ ကိုလက္စထေရာ Level ကို က်ေစၿပီး ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ပြားမႈကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးသည္။ ထုိမွ်မက “ဗီတာမင္ဘီ” အုပ္စုမ်ား ပါ၀င္သျဖင့္ စိတ္ဓာတ္က် ျခင္းေ၀ဒနာအတြက္ ခြန္အားျဖစ္ေစသည္။

အလွအပအတြက္ဆိုလွ်င္လည္း ဂ်ံဳေစ့ဆန္တြင္ ပါ၀င္ေသာ ပ႐ိုတိန္းဓာတ္က အသားအေရကုိ ေခ်ာမြတ္ေစသည္။ ယင္းမွ ထုတ္လုပ္သည့္ဂ်ံဳေစ့ဆီသည္ သတၱဳဓာတ္ ကို ထုတ္လုပ္ေပးၿပီး အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ျဖစ္သည္ ဗီတာမင္ A ႏွင့္ E ႂကြယ္၀စြာပါ၀င္၍ အသက္ရလာသူမ်ား၏ အသားအေရအတြက္ အာဟာရဓာတ္မ်ား ျဖည့္စြမ္းေပးႏုိင္သည္။

အသားအေရတြင္ အဆီမ်ား စုျခင္းကို ကာကြယ္ေပးၿပီး ေရဓာတ္ကို ျဖည့္ဆည္းေပးသျဖင့္ ႏုပ်ိဳ လင္းလက္ေသာအသားအေရကို ပိုင္ဆုိင္ႏုိင္သည္။ အသားေျခာက္ ျခင္း၊ အိတြဲျခင္းမ်ားကို မျဖစ္ေစရန္ wheat ဂ်ံဳေစ့ဆန္မွ ထြက္ေသာ အစားအစာမ်ားႏွင့္ယင္းမွ ထုတ္လုပ္သည့္ဆီႏွင့္ အလွကုန္တုိ႔ကို သံုးၾကည့္ေပးျခင္းျဖင့္ အက်ိဳးျဖစ္ေစသည္။

ေဒါန
Health Updates Journal

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...