ပုဇြန္ နွင့္ ခရမ္းကေဆာ့သီး ငပိေထာင္း ခ်ဥ္စပ္
ကြ်န္မ သိသေလာက္ကေတာ့ ခရမ္း ကေဆာ့သီးက အခ်ဳိသီး နဲ႕ အခါးသီး ၂ မ်ဳိးရွိပါတယ္။ အခါးသီးေတြ က အေတာ္ေလးခါးၿပီး၊ အသီး အရြယ္ကလည္း ပိုငယ္ပါတယ္။ ကြ်န္မ အခုသံုးတဲ့ အသီးက အခ်ဳိသီး ပါ၊ အခါးဓါတ္ လံုးဝ မပါပါဘူး။
***... ပုဇြန္ နွင့္ ခရမ္းကေဆာ့သီး ငပိေထာင္း ခ်ဥ္စပ္အတြက္ လိုအပ္ တာေလးေတြ…
1. ၾကက္သြန္ျဖဴ အတက္ၾကီး – ၃ တက္
2. ငရုတ္သီးစိမ္း – ၉ ေတာင့္ခန္႕ (သို႕) စားႏိူင္သေလာက္
3. သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
4. ကင္ထားေသာ (သို႕) microwave ထဲ စကၠန္႕ ၃၀ ခန္.ထည့္ထားေသာ စိမ္းစားငပိ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
5. ၾကက္သြန္နီ အလံုးေသး – တစ္ျခမ္း
6. microwave ထဲ ၁ မိနစ္ခန္. ထည့္ကာ က်က္ေအာင္လုပ္ထားေသာ လက္ညွဳိးအရြယ္ ပုဇြန္ – ၅ ေကာင္
7. ၂ ျခမ္းစီခြဲထားေသာ ခရမ္းကေစာ့သီး – ၄၅ လံုးခန္႕
8. ပူစီနံ (mint) – အနည္းငယ္
9. သံပုရာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္းခြဲ
10. ငါးငံျပာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ သၾကား နွင့္ ငပိကို ေထာင္းၿပီးလွ်င္ ၾကက္သြန္နီ နွင့္ ပုဇြန္ကိုထည့္ေထာင္းေပး ပါ။
ပုဇြန္ နွင့္ ၾကက္သြန္နီ အနည္းငယ္ေၾကသြားလွ်င္ ခရမ္းကေဆာ့သီး ထည့္ကာ အရမ္းမေၾကေအာင္ ေထာင္းေပးပါ။
ပူစီနံထည့္ကာ အရမ္းမေၾကေအာင္ေထာင္းၿပီးလွ်င္ ပန္းကန္လံုးတစ္ခုထဲ ခပ္ထည့္ပါ။
ၿပီးလွ်င္ သံပုရာရည္ နွင့္ ငါးငံျပာရည္တို႕ ထည့္ကာ နွံ႕ေအာင္ေမႊၿပီးလွ်င္ ပုဇြန္ နွင့္ ခရမ္းကေဆာ့သီး ငပိေထာင္း ခ်ဥ္စပ္ကို ဝက္သားမွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္း၊ ငါးၾကင္းေၾကာ္၊ ကန္ဇြန္းရြက္သုပ္၊ ေကာက္ညင္းခြက္ေၾကာ္ တို႕နွင့္ တြဲဖက္ကာ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။
https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+
***... ပုဇြန္ နွင့္ ခရမ္းကေဆာ့သီး ငပိေထာင္း ခ်ဥ္စပ္အတြက္ လိုအပ္ တာေလးေတြ…
1. ၾကက္သြန္ျဖဴ အတက္ၾကီး – ၃ တက္
2. ငရုတ္သီးစိမ္း – ၉ ေတာင့္ခန္႕ (သို႕) စားႏိူင္သေလာက္
3. သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
4. ကင္ထားေသာ (သို႕) microwave ထဲ စကၠန္႕ ၃၀ ခန္.ထည့္ထားေသာ စိမ္းစားငပိ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
5. ၾကက္သြန္နီ အလံုးေသး – တစ္ျခမ္း
6. microwave ထဲ ၁ မိနစ္ခန္. ထည့္ကာ က်က္ေအာင္လုပ္ထားေသာ လက္ညွဳိးအရြယ္ ပုဇြန္ – ၅ ေကာင္
7. ၂ ျခမ္းစီခြဲထားေသာ ခရမ္းကေစာ့သီး – ၄၅ လံုးခန္႕
8. ပူစီနံ (mint) – အနည္းငယ္
9. သံပုရာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္းခြဲ
10. ငါးငံျပာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ သၾကား နွင့္ ငပိကို ေထာင္းၿပီးလွ်င္ ၾကက္သြန္နီ နွင့္ ပုဇြန္ကိုထည့္ေထာင္းေပး ပါ။
ပုဇြန္ နွင့္ ၾကက္သြန္နီ အနည္းငယ္ေၾကသြားလွ်င္ ခရမ္းကေဆာ့သီး ထည့္ကာ အရမ္းမေၾကေအာင္ ေထာင္းေပးပါ။
ပူစီနံထည့္ကာ အရမ္းမေၾကေအာင္ေထာင္းၿပီးလွ်င္ ပန္းကန္လံုးတစ္ခုထဲ ခပ္ထည့္ပါ။
ၿပီးလွ်င္ သံပုရာရည္ နွင့္ ငါးငံျပာရည္တို႕ ထည့္ကာ နွံ႕ေအာင္ေမႊၿပီးလွ်င္ ပုဇြန္ နွင့္ ခရမ္းကေဆာ့သီး ငပိေထာင္း ခ်ဥ္စပ္ကို ဝက္သားမွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္း၊ ငါးၾကင္းေၾကာ္၊ ကန္ဇြန္းရြက္သုပ္၊ ေကာက္ညင္းခြက္ေၾကာ္ တို႕နွင့္ တြဲဖက္ကာ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။
https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+