ပူဒီနာ စားသင့္တဲ့အခ်က္

ပူဒီနာ(ပူစီနံ)ကို ဟိုးႏွစ္ေပါင္း မ်ားစြာ ကတည္း က ေဆးေဖာ္စပ္ ရာတြင္ လည္းေကာင္း၊ ဟင္းခ်က္ ရာတြင္ လည္းေကာင္း၊ လန္းဆန္းေစ သည့္ ေဖ်ာ္ ရည္ျပဳလုပ္ရာတြင္ လည္းေကာင္း သုံးစဲြခဲ့ၾကၿပီး အာရွမွ ဥေရာပ တစ္လႊားထိ တြင္က်ယ္စြာ အသုံးျပဳၾကပါတယ္။

ပူဒီနာရြက္မွာ ဗီတာမင္ေအ၊ ဘီ ၆၊ စီ၊ အီး၊ ေက စတဲ့ ဗီတာမင္ေတြအျပင္ ထုံးဓာတ္၊ သံဓာတ္၊ ပိုတက္ဆီယမ္၊ မဂၢနီဆီယမ္နဲ႔ မဂၢနိစ္စတဲ့ သတၱဳဓာတ္ ေတြ လည္း ႂကြယ္၀တာေၾကာင့္ ေဆးဖက္၀င္တဲ့ ပူဒီနာနဲ႔ပတ္ သက္ၿပီး မသိမျဖစ္တဲ့ ေကာင္းက်ဳိးေတြကို မွ်ေ၀ေပး လုိက္ပါတယ္။

ပူဒီနာရဲ႕ အေရးအပါဆုံး ေကာင္းက်ဳိးေတြထဲက တစ္ခုက ေတာ့ အစာေျခအဂ ၤါအဖဲြ႕အစည္း ကို ေထာက္ ကူေပးၿပီး ေကာင္းစြာ အစာေၾကညက္ေစပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး ကေလး၊ လူႀကီးမေရြး ျဖစ္ပြားတတ္တဲ့ ဗုိက္နာၿပီး မအီ မသာျဖစ္တာေတြကိုလည္း သက္သာေပ်ာက္ကင္းေစပါတယ္။

ေနာက္ၿပီး ရင္က်ပ္တာနဲ႔ အသက္႐ွဴလမ္းေၾကာင္းဆုိင္ရာ ေရာဂါေတြကိုလည္း ပူဒီနာရနံ႔နဲ႔ ေပ်ာက္ ကင္းေစၿပီး ႏွာေခါင္းပိတ္ရင္ ပူဒီနာေလး၊ ငါးရြက္ကို ေရေႏြး ဆူဆူထဲထည့္ၿပီး အေငြ႕႐ွဴေပးရင္ သက္သာေစ ပါတယ္။ ေသြးေပါင္ က်တတ္တဲ့ သူေတြအတြက္ ပူဒီ နာက သဘာ၀ေဆး၀ါးျဖစ္ၿပီး ပုံမွန္ေသြးေပါင္ ရွိေနေအာင္ ထိန္းေပးႏုိင္ပါတယ္။ ၀က္ၿခံတို႔၊ အင္းစက္ပိုးမႊား ကိုက္ခံရတာတို႔၊ အေရျပားယားယံ တာတို႔ ျဖစ္ရင္လည္း ပူဒီနာရြက္ကို ႀကိတ္ေျခၿပီး ပြတ္ေပးႏုိင္ပါတယ္။ ဒါမွမဟုတ္ ပူဒီနာရြက္ကို အရည္ ညႇစ္ၿပီး အေရျပား သန္႔စင္ေပးႏုိင္ ပါေသးတယ္။

ခံတြင္းအနံ႔ အသက္ေပ်ာက္ ဖို႔အတြက္လည္း ပူဒီနာက အ ေကာင္းဆုံး သဘာ၀ေဆးျဖစ္တာ ေၾကာင့္ ပူဒီနာရြက္ကို သြားတုိက္ ေဆး၊ ခံတြင္းသန္႔စင္ေဆးရည္၊ ခံတြင္းအနံ႔ေမႊး စပေရးထုတ္ရာမွာ သုံးတဲ့အျပင္ ပူဒီနာရြက္ ေျခာက္ကို အမႈန္႔လုပ္ၿပီး သြားျဖဴ ေဆး အျဖစ္လည္း သုံးႏုိင္ပါေသးတယ္။

ပူဒီနာရြက္က ႂကြက္သား နာက်င္တာ၊ ဗုိက္ေအာင့္တာ၊ ေခါင္းကိုက္တာေတြကိုလည္း သက္သာေစတဲ့အျပင္ မူးေမာ္ၿပီး ပ်ဳိ႕အန္ခ်င္ပါကလည္း အရြက္ ကို ႀကိတ္ေျခ႐ွဴ႐ႈိက္ေပးရင္ သက္ သာေပ်ာက္ကင္းပါတယ္။ အေရး ႀကီးဆုံးအခ်က္က ပူဒီနာမွာပါတဲ့ မင္ေသာ္က ကင္ဆာေရာဂါအ မ်ဳိးမ်ဳိးကို ကာကြယ္ႏုိင္တာပဲ ျဖစ္ ပါတယ္။ စိတ္ဖိစီးမႈမ်ားရင္လည္း ေရေႏြးၾကမ္းထဲကို ပူဒီနာရြက္အ နည္းငယ္ထည့္ၿပီး ေသာက္ေပးရင္ စိတ္ၾကည္လင္ လန္းဆန္းၿပီး မွတ္ဉာဏ္ကိုလည္း တုိးတက္ေစ ပါတယ္။

-Ref: humanhealth.com
7Day Daily
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...