ၾကက္သားမြမြ အစပ္ေၾကာ္

***... ၾကက္သားမြမြ အစပ္ေၾကာ္ အတြက္ လိုအပ္ တာေလးေတြ…

1. ၾကက္တစ္ေကာင္ – ၁ ကီလိုခြဲခန္.
2. ေရ – 750 ml
3. ပါးပါးေသးသး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ထမင္းစား ဇြန္း ၇ ဇြန္း
4. ဟင္းခ်ဳိမွဳန္. – လက္ဖက္ရည္ ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
5. ဆား – လက္ဖက္ရည္ ဇြန္း ၂ ဇြန္း
6. ဆီ – ဟင္းခတ္ဇြန္းၾကီး ၈ ဇြန္း
7. ငရုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္. – ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း

***... ၾကက္သားမြမြ အစပ္ေၾကာ္ေလး စေၾကာ္ရေအာင္…

အေရခြံခြာၿပီး ၄ ပိုင္း ပိုင္းထားေသာ ၾကက္တစ္ေကာင္ နွင့္ ေရကို အိုးထဲထည့္ကာ အဖံုး ဖံုးၿပီး high heat နွင့္ ျပဳတ္ေပးပါ။

ေရဆူၿပီး အျမွဳပ္မ်ားတက္လာလွ်င္ အျမွဳပ္မ်ားအား ခပ္ထုတ္ပစ္ပါ။
ၿပီးလွ်င္ medium heat သို.ေလွ်ာ့ကာ အိုးအဖံုး ဖံုးၿပီး မိနစ္ ၅၀ ခန္. တည္ထားပါ။

အရည္အနည္းငယ္က်န္ကာ အသားမ်ားနူးလာလွ်င္ အသားမ်ားကို ဇြန္းနွင့္ ထိုးေျခကာ အရုိးမ်ားကို ဖယ္ထုတ္ေပးပါ။ (ဒီအခ်ိန္မွစၿပီး အိုးအဖံုး ဖံုးရန္ မလိုေတာ့ပါ။)

ဆီ၊ အခ်ဳိမွဳန္.၊ ဆား နွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ကာ medium heat နွင့္ မိနစ္ ၃၀ ခန္. ေၾကာ္ေပးပါ။ (အိုးမကပ္ေစရန္ နွင့္ အသားမ်ားပိုေၾကမြသြားေစရန္ ၃၊၄ မိနစ္ျခားလွ်င္ ၁၀ ခါေလာက္ ဇြန္းနွင့္ ဖိေျခေမႊေၾကာ္ေပးပါ။)

အရည္မ်ားလံုးဝခန္းကာ အသားမ်ားမြၿပီး အေတာ္ေလးအေရာင္ေျပာင္းလာလွ်င္ ငရုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္.ကို ထည့္ပါ။

High Heat တို. တိုးကာ ၁၀ မိနစ္ခန္.ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။ (ေအာက္ပါပံု အတိုင္း ဆီ နွင့္ အသားမ်ား ၂ ခါေလာက္ ပြတက္လာၿပီးလွ်င္ မီးဖို မီးကိုပိတ္ပါ။)

ၿပီးလွ်င္ ဆီစစ္ထားပါ။

ready made ၾကာဇံျပဳတ္ထဲ ထည့္စားစား၊ နံနံပင္ အာလူးပါမုန္.ထဲ ထည့္စားစား ၾကိဳက္နွစ္သက္သလို စားႏူိင္ေသာ အရသာရိွလွတဲ့ ၾကက္သားမြမြ အစပ္ေၾကာ္ေလး အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။

https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...