သရက္သီး အစိမ္းသနပ္ စပ္စပ္ေလး

***... သရက္သီး အစိမ္းသနပ္ စပ္စပ္ေလး အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…
1. သရက္သီး အၾကီး – ၁ လံုး (600 g ခန္.)
2. ၾကက္သြန္ျဖဳ – ၅ တက္ခန္. (၄ ပိုင္းခန္႕ျဖတ္ၿပီး လွီးထားပါ။)
3. 1 clove (ေလးညွင္း)
4. 3 black peppercorns (ငရုတ္ေကာင္း)
5. 1/4″ cinnamon stick (သစ္ဂ်ပိုး)
6. 14 methi seeds (fenugreek seeds) (ပဲနံ႔သာေစ့)
7. ဆား – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
8. ဆီ (Vegi oil) – 1/2 cup (125 ml)
9. နႏြင္းမွဳန္. – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ ပံု ၁ ပံု
10. hing – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၆ ပံု ၁ ပံု
11. chilli powder – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ (ငရုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္. မဟုတ္ပါ။)
12. အေရာင္တင္မွဳန္. – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
13. yellow crushed mustard seeds (အဝါေရာင္ မွဳန္ညင္းေစ့) – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း (ကြ်န္မကေတာ့ crushedလုပ္ထားတာ ဝယ္မရလို. ငရုတ္က်ဥ္ေပြ႔ျဖင့္ ဖိၾကိတ္ၿပီး လုပ္လိုက္ပါတယ္။)
#. ေရေဆးထားေသာ သရက္သီးကို မခြံမခြာပဲ လက္မတစ္ဆစ္ခန္. အတံုးေလးမ်ား လွီးထားပါ။ (၁၅ နာရီခန္.ၾကိဳလွီးထားၿပီး ပန္းကန္ျပားေလးထဲ ထည့္ကာ အနည္းငယ္ႏြမ္းေအာင္ ထားပါ။ ေနပူမလွမ္းရန္ မလိုပါ။)
#. clove, cinnamon stick, black peppercorns နွင့္ fenugreek seeds ကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ၿပီး အေရာင္ေျပာင္းလာသည္အထိ ေလွာ္ေပးပါ။
#. အေရာင္ေျပာင္းလာလွွ်င္ အမွဳန္.ျဖစ္ေအာင္ေထာင္းထားပါ။ (မာဆလာ လုပ္တာပါ။)
#. ဆီမ်ားကို အိုးတစ္အိုးထဲထည့္ၿပီး အပူေပးထားပါ။ အေငြ.ထြက္လာလွ်င္ မီးဖိုမွဖယ္ထားပါ။
#. ဆားကို ေလွာ္ေပးပါ။ ေရႊဝါညိဳေရာင္ျဖစ္လာလ်ွင္ ပန္းကန္တစ္ျခပ္ထဲေျပာင္းထည့္ကာ အေအးခံထားပါ။
#. မီးဖိုမွ ဖယ္ထားေသာဆီ အေတာ္ေႏြးေႏြးျဖစ္လွ်င္ နႏြင္းမွုန္. နွင့္ hingကို ထည့္ေမႊကာ ဆက္ၿပီး အေအးခံထားပါ။(ဆီအရမ္းေအးမွ မထဲ့ပါနွင့္။)
#. chilli powder, အေရာင္တင္မွဳန္.၊ ေထာင္းထားေသာ မာဆလာ၊ ေလွာ္ထားေသာဆား (ေအးေနဖို.လိုပါတယ္)၊ yellow crushed mustard seeds တို.ကို ဇလံုတစ္လံုးထဲ ထည့္ၿပီး ေရာထားပါ။
#. ၿပီးလွ်င္ ေအးသြားေသာဆီကို ထည့္ၿပီး ထပ္ေရာေမႊေပးပါ။
#. ၾကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ သရက္သီးမ်ားထည့္ကာ အားလံုးနွံ႔သြားေအာင္ ေမႊေရာေပးပါ။
#. glad wrap နွင့္ ေလလံုေအာင္ ၂ ထပ္ဖံုးေပးပါ။
#. အိုးအဖံုးတစ္ခုနွင့္ ထပ္ဖံုးကာ ေမွာင္ေနေသာေနရာတစ္ခုမွာ ၂ ရက္ထားပါ။
#. ၂ ရက္ၾကာလွ်င္ အားလံုးနွံ.သြားေအာင္ ဇြန္းေလးနွင့္ ျပန္ေမႊၿပီး သန္.ေသာ ေလလံုပုလင္းထဲ ထည့္ပါ။
#. ၾကာၾကာသိမ္းမည့္ဗူးကို glad wrapနွစ္ထပ္ခံၿပီး ဖံုးပါ။
#. ဗူးမ်ားကို ေမွာင္ေသာေနရာမွာ ၃ ရက္ခန္. ထပ္ထားၿပီးလွ်င္ စၿပီး စားလို႕ရၿပီျဖစ္သလို၊ ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ၿပီး သိမ္းႏူိင္ပါၿပီ။
(ခပ္ႏြမ္းႏြမ္းၾကိဳက္လွ်င္ အျပင္ေမွာင္ေသာေနရာမွာ ၄ ရက္ထားပါ။)
#. ကြ်န္မကေတာ့ ၾကြပ္တာကို ပိုၾကိဳက္တာမို. ၄ ရက္ျပည့္တာနဲ. စၿပီး စားပါတယ္။
#. ရာသီဥတုအပူရွိန္ မတူႏိုင္ၾကတာေၾကာင့္ ထားရမယ့္ရက္ အနည္းငယ္ ကြာျခားႏုိင္ပါတယ္။
Credit;https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+
- (အရှေ့သို့) အမွားေၾကာက္ေရာဂါ စိတ်ဖိစီးမှု လျော့ကျစေနည်း (၁၀)ချက်... Android version 1.6 မွ 4.4.2 ထိ Myanmar Font ထည့္ေပးမယ့္ MM AIO Font Changer 1.0(Beta)ျမန္မာ ေက်ာင္းသား၊ ေက်ာင္းသူမ်ား အတြက္ University Of Queensland’s မွ ငါးဆယ္ရာခိုင္ႏႈန္း ပညာသင္ဆု ေပးအပ္မည္ယခုခ်က္ခ်င္း စိတ္ခံစားမႈ ေကာင္းမြန္လာေစမည့္ နည္းသံုးရပ္ ျမန္မာမယ္ အြန္လုိင္းမဲ လိမ္ညာခံေနရမႈ ေျဖရွင္းခ်က္မေပး၍ ျမန္မာပရိသတ္မ်ား အြန္လုိင္းမဲ မေပးၾကရန္ ေမတၲာရပ္ခံရုရွားက ဆယ္ေက်ာ္သက္ Shatuniha ဆုိသူက အြန္လုိင္းမွာ တစုံတရာကုိ ေလလံတင္