နံရုိးေပါင္း ေခါက္ဆြဲ
ေန႔လည္စာ၊ အစာေျပအျဖစ္ လုပ္စားႏုိင္ဖုိ႔ နံရုိးေပါင္း ေခါက္ဆြဲပါ။ ဒီ နံရုိးေပါင္း ေခါက္ဆြဲမွာ တရုတ္ပဲအမဲအနွစ္က အခရာက်ပါတယ္။ ပဲအမဲအနွစ္က ဟင္းလ်ာရဲ႔ အရသာကို ခ်ဳိစိမ္႔ျပီ ပုိမုိ ေပၚလြင္ေစပါတယ္။ ဒါေၾကာင္႔ ၀က္နံရုိးကို တရုတ္ပဲအမဲအနွစ္၊ ခရုဆီ၊ ဆန္၀ုိင္၊ ပဲငံျပာရည္၊ ႏွမ္းဆီတုိ႔နဲ႔ နာရီ၀က္ႏုပ္ျပီမွ Pressurec cooker နဲ႔ မိနစ္ ၃၀ခန္႔ ေပါင္းထားပါတယ္။ လုပ္ရလည္း လြယ္တာမုိ႔ ခုပဲ တူတူ ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္…
နံရုိးေပါင္းတြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၀က္နံရုိး – ၄၅၀ ဂရမ္ (၁လက္မခြဲအရြယ္ ပိုင္းျဖတ္ထားပါ)
ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ဂ်င္း – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ညက္ေအာင္ေထာင္းပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ႏွုတ္ႏွုတ္စဥ္းပါ)
တရုတ္ ပဲအမဲအႏွစ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ငရုတ္သီးစိမ္း – ၁ေတာင္႔ (ပါးပါးလွီးပါ)
ပဲငံျပာရည္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ဇြန္း
သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခဲြ
ဆြမ္းအုပ္ ဟင္းခတ္မွုန္႔- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု
ခရုဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ဆန္၀ုိင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ေကာ္မွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ႏွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔(အျဖဴ) – အနည္းငယ္
တျခား ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ဂ်ဳံမွုန္႔ – ၂၀၀ ဂရမ္
မုန္႔ညွင္း – ၁စည္း (ေရေႏြးေဖ်ာ္ထားေပးပါ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ဆီသပ္ေပးပါ။
၂။ ျပီေနာက္ ပဲအမဲအႏွစ္ထည္႔ျပီ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ မီးပိတ္လိုက္ျပီ (၀က္နံရုိး၊ ဆီသပ္ထားတဲ႔ ပဲအမဲအနွစ္၊ ခရုဆီ၊ ပဲငံျပာရည္၊ ဟင္းခတ္မွဳန္႔၊ ဆန္၀ုိင္၊ ေကာ္မွုန္႔၊ ႏွမ္းဆီ၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ သၾကား) တုိ႔ကုိ သမေအာင္ ေ၇ာႏုယ္ျပီ နာရီ၀က္ခန႔္ ႏုပ္ထားေပးပါ။
၄။ ႏုပ္ျပီလွ်င္ Pressure Cooker ထည္႔၊ ေရ ခြက္(၄ပံု၃ပံု) ထည္႔ နာရီ၀က္ခန္႔ အရုိးပါ ႏူအိသည္အထိ အဖံုးအုပ္ကာ တည္ထားေပးပါ။
၅။ ၀က္နံရုိးရျပီဆုိလွ်င္ ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ပါမည္။ ဒယ္အုိးထဲ ေရမ်ားမ်ားထည္႔ျပီ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ထားပါ။
၆။ ဆူလာလွ်င္ ဂ်ဳံေခါက္ဆြဲမ်ားထည္႔ျပီ က်က္သည္အထိ ၄မိနစ္ခန္႔ တည္ထားျပီ ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ထားပါ။
၄။ အရင္ဆံုး ပန္းကန္ထဲ ဂ်ဳံေခါက္ဆြဲ၊ မုန္ညွင္းတုိ႔ ထည္႔ပါ။
၅။ ျပီမွ နံရုိးေပါင္း၊ နံရုိးေပါင္းခ်က္ထားတဲ႔ ေဆာ႔ရည္၊ ဆမ္းျပီ အရသာရွိစြာ နံရုိးေပါင္း ေခါက္ဆြဲကို သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…
မွတ္ခ်က္ ။ ။ နံရုိးေပါင္း pressure cooker ခ်က္ရာတြင္ ေရက်န္ပါက၊ ဒယ္ထဲ ထည္႔ျပီ ေရတ၀က္ ခန္းသည္အထိ ျပန္တည္ေပးပါ။
Credit; Wutyee Food House
--------------------------------------