ေကာ္ဖီအုန္းႏုိ႔ ေက်ာက္ေက်ာနဲ႔ အခ်ိဳပြဲ လွလွျပင္ရေအာင္
ေက်ာက္ေက်ာ
ဟင္းခ်က္တယ္ ဆုိတာ အိမ္ရွင္မေတြ အတြက္ ေန႔စဥ္ လုပ္ရိုးလုပ္စဥ္ အလုပ္တခု ျဖစ္လို႔ ဘာမွ မထူးျခား ပါဘူးလို႔ ထင္ႏုိင္ေပမယ့္ တကယ့္ ကို ဟင္းခ်က္ဝါသနာ ပါသူေတြ အတြက္ကေတာ့ ဟင္းခ်က္ျခင္းဟာ အႏုပညာတခု လိုပါပဲ။ ကျပက္ ကေခ်ာ္ ခ်က္လိုက္တဲ့ ဟင္းတခြက္၊ အစပ္အဟပ္ မတည့္တဲ့ ဟင္းတ ခြက္ေၾကာင့္ ထမင္းပြဲမွာ စိတ္ညစ္ ညဴးရသလို၊ စနစ္တက်နဲ႔ အႏုပညာ ဆန္ဆန္ ခ်က္ျပဳတ္လိုက္တဲ့ ဟင္း တခြက္ေၾကာင့္လည္း တသက္လံုးစြဲေအာင္ ေျပာမဆံုး ျဖစ္ရတတ္ပါတယ္။ ဟင္းခ်က္တာဟာ အမ်ိဳးသမီးေတြ ရဲ႕ အလုပ္လို႔ တခ်ိဳ႕က ထင္တတ္ေပမယ့္ တကယ္ေတာ့ အမ်ိဳးသမီးရယ္၊ အမ်ိဳးသားရယ္မဟုတ္ဘဲ ဝါသနာ ပါသူတုိင္းအတြက္ေတာ့ စြဲလမ္းေပ်ာ္ရႊင္ စရာေကာင္းတဲ့ အလုပ္ တခု ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ရဲ႕ ဧရာဝတီရဲ႕ အႏုပညာက႑မွာ ဟင္းခ်က္ျခင္း အႏုပညာကို စာဖတ္သူေတြ စေန အားလပ္ရက္မွာ ဖတ္ရႈေလ့ လာႏိုင္ေအာင္ ခ်က္နည္းျပဳတ္နည္း တမ်ိဳးကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။ လွ်ာရင္းျမက္ေအာင္ ဘာဟင္းခ်က္ ရလဲ စဥ္းစားေနသူေတြ အတြက္ေကာ၊ ႏုိင္ငံတကာမွာ ဘာေၾကာင့္ ဒီဟင္းေတြဟာ နာမည္ႀကီး ထုိးေဖာက္ ႏုိင္တာလဲဆုိတာပါ သိရွိႏိုင္ဖုိ႔ ရည္ရြယ္ပါတယ္။ (အယ္ဒီတာ)
အဓိကအစာျဖစ္တဲ့ အစားတခုကိုစားသုံးၿပီးတိုင္းအခ်ိဳပြဲ သုံးေဆာင္ေလ့ ရိွၾကတာကေတာ့ ႏိုင္ငံတိုင္း၊ လူမ်ိဳးတိုင္းရဲ ့ဓေလ့ ဆိုေပမယ့္ သုံးေဆာင္ၾကတဲ့ အခ်ိဳပြဲေတြကေတာ့ ကြဲျပားေလ့ ရိွၾကပါတယ္ …။
ျမန္မာအေခၚ ေက်ာက္ေက်ာကိုေတာ့ ကမၻာတ၀ွမ္းက လူမ်ိဳးတိုင္း စားသုံးေလ့ရိွၾကပါတယ္ …။ က်ေနာ္ တို႔ ျမန္မာဓေလ့အရ … ပြဲတည္အခ်ိဳပြဲ ျဖစ္တဲ့ ေက်ာက္ေက်ာကို တမူထူးျခားတဲ့ဒီဇိုင္း၊ ထူးကဲ ဆန္းျပားတဲ့ အရသာေလး ရေစဖို႔ နည္းလမ္း ၂ သြယ္နဲ႔ ဖန္တီးေ၀မွ် လိုက္ပါတယ္ …။
ခါးသက္တဲ့၊ ေမႊးပ်ံ႕တဲ့ ေကာ္ဖီအရသာ တလွည့္ ခ်ိဳအီ ေမႊးဆိမ္းတဲ့အုန္းႏို႔ အရသာတလွည့္ ေပးစြမ္းႏိုင္တဲ့ … အရသာထူးေလးပါ။
ေကာ္ဖီႏွင့္ အုန္းႏို႔ေက်ာက္ေက်ာ (၄ ေယာက္စာ)
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
အုန္းႏို႔ – ၁ ၁/၂ ခြက္ (လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လုံး)
ႏြားႏို႔ (သို႔မဟုတ္) ႏို႔စိမ္း – ၁ ခြက္ (လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လုံး)
သၾကား – ၁ ခြက္ (လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လုံး)
ေရ – ၃ ခြက္ (လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လုံး)
ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ – ၂ ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)
ဆား – ၁ ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
နက္စ္ေကာ္ဖီမႈန္႔ – ၂ ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)
ပထမနည္းလမ္း
ပထမဆုံး အုန္းႏို႔ကို ဆူပြက္ေအာင္ တည္ၿပီး အေအးခံထားပါ။ အုန္းႏို႔ အနည္းငယ္ ေအးၿပီးဆိုရင္ေတာ့ အုန္းႏို႔၊ ႏြားႏို႔၊ သၾကား ေလးပုံတပုံနဲ႔ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ တဇြန္း၊ ဆားတ၀က္ကို ႏွံ႔ေနေအာင္ေခါက္ပါ။ အိုးတလုံးမွာ ထည့္ကာ မီးေအးေအးမွာ ဆူပြက္သည္အထိ တည္ပါ။ ေ၀မက်ေအာင္ အထူး ဂရုစိုက္ပါ …။ ဆူပြက္လာရင္ သန္႔စင္တဲ့ … အေအးခံဗန္းမွာ ေလာင္းထည့္ၿပီး အေအးခံထားပါ။
အုန္းႏို႔ ေက်ာက္ေက်ာေတြကို လုံး၀ ေအးခဲသြားေအာင္ အခ်ိန္ယူၿပီးမွ ေလးေထာင့္တုံးေလးမ်ား အျဖစ္ ပိုင္းျဖတ္ထားပါ။
ထိုစဥ္အခ်ိန္အတြင္း ေကာ္ဖီမႈန္႔ကို ေရေႏြးအနည္းငယ္နဲ႔ အရင္ေပ်ာ္ေအာင္ ေဖ်ာ္ေပးၿပီး ေရ၊ ေက်ာက္ေက်ာ မႈန္႔၊ က်န္ရိွတဲ့ သၾကား၊ ဆားတို႔နဲ႔ ႏွံ႔ေအာင္ေမႊကာ အိုးတလုံးမွာ အပူေပးပါ …။ ဆူပြက္ၿပီး ၂ မိနစ္ေလာက္ အၾကာမွာ မီးေလွ်ာ့ခ်ကာ ျပင္ညီတဲ့ ေလးေထာင့္ဗန္းထဲ ေလာင္းခ်အေအးခံပါ။
၁၀ မိနစ္ေလာက္ အၾကာမွာ အုန္းႏို႔ ေက်ာက္ေက်ာတုံး ေလးေတြကို ေကာ္ဖီ ေက်ာက္ေက်ာရည္ထဲ ေနရာ အႏွ႔ံ ညီညာစြာ လိုက္ထည့္ေပးပါ …။ ဒါကေတာ့ ေကာ္ဖီ ေက်ာက္ေက်ာထဲမွာ အျဖဴေရာင္ အုန္းႏို႔ တုံးေလးေတြ နစ္ျမဳပ္ ေပ်ာ္၀င္ေနတဲ့ ဒီဇိုင္းဆန္းဆန္းေလး ျဖစ္ပါတယ္ …။
ဒုတိယနည္းလမ္း
ပထမဆုံး အုန္းႏို႔၊ ႏြားႏို႔႔ (ဒါမွမဟုတ္) ႏို႔စိမ္း၊ သၾကား၊ ဆား တို႔ကို အပူေပးပါ။ တပြက္ဆူလာရင္ မီးေလွ်ာ့ ခ်ၿပီး တပြက္ဆူ အေနအထားမွာ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ကို ေရေဖ်ာ္ထည့္ၿပီး ႏွံ႔ေအာင္ေမႊေပးပါ။ ဗန္းတခု အတြင္း ေလာင္းထည့္ အေအးခံပါ။
ထိုစဥ္အတြင္း ေကာ္ဖီကို ဦးစြာ ေရေႏြး၊ သၾကားတို႔နဲ႔ အပူေပးပါ။ ဆူပြက္လာၿပီဆိုရင္ က်န္ရိွတဲ့ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ကို ေရေဖ်ာ္ၿပီး ထည့္ေမႊပါ။
ပထမ အုန္းႏို႔ ေက်ာက္ေက်ာရဲ႕ အေပၚယံအရည္ တင္းမာၿပီး တ၀က္ေလာက္ ေအးေနၿပီ ဆိုရင္ေတာ့ … ေကာ္ဖီ ေက်ာက္ေက်ာ အရည္ကို အုန္းႏို႔ ေက်ာက္ေက်ာေပၚ ေလာင္းခ် အေအးခံပါ။
ဒါကေတာ့ အုန္းႏို႔တထပ္၊ ေကာ္ဖီ တထပ္ျပဳလုပ္နည္းပါ …။
The post ေကာ္ဖီအုန္းႏုိ႔ ေက်ာက္ေက်ာနဲ႔ အခ်ိဳပြဲ လွလွျပင္ရေအာင္ appeared first on ဧရာ၀တီ.
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+
ဟင္းခ်က္တယ္ ဆုိတာ အိမ္ရွင္မေတြ အတြက္ ေန႔စဥ္ လုပ္ရိုးလုပ္စဥ္ အလုပ္တခု ျဖစ္လို႔ ဘာမွ မထူးျခား ပါဘူးလို႔ ထင္ႏုိင္ေပမယ့္ တကယ့္ ကို ဟင္းခ်က္ဝါသနာ ပါသူေတြ အတြက္ကေတာ့ ဟင္းခ်က္ျခင္းဟာ အႏုပညာတခု လိုပါပဲ။ ကျပက္ ကေခ်ာ္ ခ်က္လိုက္တဲ့ ဟင္းတခြက္၊ အစပ္အဟပ္ မတည့္တဲ့ ဟင္းတ ခြက္ေၾကာင့္ ထမင္းပြဲမွာ စိတ္ညစ္ ညဴးရသလို၊ စနစ္တက်နဲ႔ အႏုပညာ ဆန္ဆန္ ခ်က္ျပဳတ္လိုက္တဲ့ ဟင္း တခြက္ေၾကာင့္လည္း တသက္လံုးစြဲေအာင္ ေျပာမဆံုး ျဖစ္ရတတ္ပါတယ္။ ဟင္းခ်က္တာဟာ အမ်ိဳးသမီးေတြ ရဲ႕ အလုပ္လို႔ တခ်ိဳ႕က ထင္တတ္ေပမယ့္ တကယ္ေတာ့ အမ်ိဳးသမီးရယ္၊ အမ်ိဳးသားရယ္မဟုတ္ဘဲ ဝါသနာ ပါသူတုိင္းအတြက္ေတာ့ စြဲလမ္းေပ်ာ္ရႊင္ စရာေကာင္းတဲ့ အလုပ္ တခု ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ရဲ႕ ဧရာဝတီရဲ႕ အႏုပညာက႑မွာ ဟင္းခ်က္ျခင္း အႏုပညာကို စာဖတ္သူေတြ စေန အားလပ္ရက္မွာ ဖတ္ရႈေလ့ လာႏိုင္ေအာင္ ခ်က္နည္းျပဳတ္နည္း တမ်ိဳးကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။ လွ်ာရင္းျမက္ေအာင္ ဘာဟင္းခ်က္ ရလဲ စဥ္းစားေနသူေတြ အတြက္ေကာ၊ ႏုိင္ငံတကာမွာ ဘာေၾကာင့္ ဒီဟင္းေတြဟာ နာမည္ႀကီး ထုိးေဖာက္ ႏုိင္တာလဲဆုိတာပါ သိရွိႏိုင္ဖုိ႔ ရည္ရြယ္ပါတယ္။ (အယ္ဒီတာ)
အဓိကအစာျဖစ္တဲ့ အစားတခုကိုစားသုံးၿပီးတိုင္းအခ်ိဳပြဲ သုံးေဆာင္ေလ့ ရိွၾကတာကေတာ့ ႏိုင္ငံတိုင္း၊ လူမ်ိဳးတိုင္းရဲ ့ဓေလ့ ဆိုေပမယ့္ သုံးေဆာင္ၾကတဲ့ အခ်ိဳပြဲေတြကေတာ့ ကြဲျပားေလ့ ရိွၾကပါတယ္ …။
ျမန္မာအေခၚ ေက်ာက္ေက်ာကိုေတာ့ ကမၻာတ၀ွမ္းက လူမ်ိဳးတိုင္း စားသုံးေလ့ရိွၾကပါတယ္ …။ က်ေနာ္ တို႔ ျမန္မာဓေလ့အရ … ပြဲတည္အခ်ိဳပြဲ ျဖစ္တဲ့ ေက်ာက္ေက်ာကို တမူထူးျခားတဲ့ဒီဇိုင္း၊ ထူးကဲ ဆန္းျပားတဲ့ အရသာေလး ရေစဖို႔ နည္းလမ္း ၂ သြယ္နဲ႔ ဖန္တီးေ၀မွ် လိုက္ပါတယ္ …။
ခါးသက္တဲ့၊ ေမႊးပ်ံ႕တဲ့ ေကာ္ဖီအရသာ တလွည့္ ခ်ိဳအီ ေမႊးဆိမ္းတဲ့အုန္းႏို႔ အရသာတလွည့္ ေပးစြမ္းႏိုင္တဲ့ … အရသာထူးေလးပါ။
ေကာ္ဖီႏွင့္ အုန္းႏို႔ေက်ာက္ေက်ာ (၄ ေယာက္စာ)
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
အုန္းႏို႔ – ၁ ၁/၂ ခြက္ (လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လုံး)
ႏြားႏို႔ (သို႔မဟုတ္) ႏို႔စိမ္း – ၁ ခြက္ (လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လုံး)
သၾကား – ၁ ခြက္ (လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လုံး)
ေရ – ၃ ခြက္ (လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လုံး)
ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ – ၂ ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)
ဆား – ၁ ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
နက္စ္ေကာ္ဖီမႈန္႔ – ၂ ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)
ပထမနည္းလမ္း
ပထမဆုံး အုန္းႏို႔ကို ဆူပြက္ေအာင္ တည္ၿပီး အေအးခံထားပါ။ အုန္းႏို႔ အနည္းငယ္ ေအးၿပီးဆိုရင္ေတာ့ အုန္းႏို႔၊ ႏြားႏို႔၊ သၾကား ေလးပုံတပုံနဲ႔ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ တဇြန္း၊ ဆားတ၀က္ကို ႏွံ႔ေနေအာင္ေခါက္ပါ။ အိုးတလုံးမွာ ထည့္ကာ မီးေအးေအးမွာ ဆူပြက္သည္အထိ တည္ပါ။ ေ၀မက်ေအာင္ အထူး ဂရုစိုက္ပါ …။ ဆူပြက္လာရင္ သန္႔စင္တဲ့ … အေအးခံဗန္းမွာ ေလာင္းထည့္ၿပီး အေအးခံထားပါ။
အုန္းႏို႔ ေက်ာက္ေက်ာေတြကို လုံး၀ ေအးခဲသြားေအာင္ အခ်ိန္ယူၿပီးမွ ေလးေထာင့္တုံးေလးမ်ား အျဖစ္ ပိုင္းျဖတ္ထားပါ။
ထိုစဥ္အခ်ိန္အတြင္း ေကာ္ဖီမႈန္႔ကို ေရေႏြးအနည္းငယ္နဲ႔ အရင္ေပ်ာ္ေအာင္ ေဖ်ာ္ေပးၿပီး ေရ၊ ေက်ာက္ေက်ာ မႈန္႔၊ က်န္ရိွတဲ့ သၾကား၊ ဆားတို႔နဲ႔ ႏွံ႔ေအာင္ေမႊကာ အိုးတလုံးမွာ အပူေပးပါ …။ ဆူပြက္ၿပီး ၂ မိနစ္ေလာက္ အၾကာမွာ မီးေလွ်ာ့ခ်ကာ ျပင္ညီတဲ့ ေလးေထာင့္ဗန္းထဲ ေလာင္းခ်အေအးခံပါ။
၁၀ မိနစ္ေလာက္ အၾကာမွာ အုန္းႏို႔ ေက်ာက္ေက်ာတုံး ေလးေတြကို ေကာ္ဖီ ေက်ာက္ေက်ာရည္ထဲ ေနရာ အႏွ႔ံ ညီညာစြာ လိုက္ထည့္ေပးပါ …။ ဒါကေတာ့ ေကာ္ဖီ ေက်ာက္ေက်ာထဲမွာ အျဖဴေရာင္ အုန္းႏို႔ တုံးေလးေတြ နစ္ျမဳပ္ ေပ်ာ္၀င္ေနတဲ့ ဒီဇိုင္းဆန္းဆန္းေလး ျဖစ္ပါတယ္ …။
ဒုတိယနည္းလမ္း
ပထမဆုံး အုန္းႏို႔၊ ႏြားႏို႔႔ (ဒါမွမဟုတ္) ႏို႔စိမ္း၊ သၾကား၊ ဆား တို႔ကို အပူေပးပါ။ တပြက္ဆူလာရင္ မီးေလွ်ာ့ ခ်ၿပီး တပြက္ဆူ အေနအထားမွာ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ကို ေရေဖ်ာ္ထည့္ၿပီး ႏွံ႔ေအာင္ေမႊေပးပါ။ ဗန္းတခု အတြင္း ေလာင္းထည့္ အေအးခံပါ။
ထိုစဥ္အတြင္း ေကာ္ဖီကို ဦးစြာ ေရေႏြး၊ သၾကားတို႔နဲ႔ အပူေပးပါ။ ဆူပြက္လာၿပီဆိုရင္ က်န္ရိွတဲ့ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ကို ေရေဖ်ာ္ၿပီး ထည့္ေမႊပါ။
ပထမ အုန္းႏို႔ ေက်ာက္ေက်ာရဲ႕ အေပၚယံအရည္ တင္းမာၿပီး တ၀က္ေလာက္ ေအးေနၿပီ ဆိုရင္ေတာ့ … ေကာ္ဖီ ေက်ာက္ေက်ာ အရည္ကို အုန္းႏို႔ ေက်ာက္ေက်ာေပၚ ေလာင္းခ် အေအးခံပါ။
ဒါကေတာ့ အုန္းႏို႔တထပ္၊ ေကာ္ဖီ တထပ္ျပဳလုပ္နည္းပါ …။
The post ေကာ္ဖီအုန္းႏုိ႔ ေက်ာက္ေက်ာနဲ႔ အခ်ိဳပြဲ လွလွျပင္ရေအာင္ appeared first on ဧရာ၀တီ.
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+
- (အရှေ့သို့) verification error အတြက္ build prop ျပန္ေရးနည္းႏွင့္ Step 2 Fail error အတြက္ official Firmware ျပန္တင္နည္း လာမယ့္ ဧျပီလ (၁၁) ရက္ေန႔တြင္ မႏၱေလးျမိဳ႔မွာ က်င္းပမယ့္ Past & Present SOE THU LIVE @ Mandalay စာနယ္ဇင္းရွင္းလင္းပြဲ Acer Aspire E1-510P-2671 Laptop Review Susten 100 ကိုယ္ဝန္မွာသံုးတဲ့ေဆးတမ်ိဳးဆုပန္ထြာရဲ႔ သတို႔သား သဇင္နဲ႔လည္း ဘာလုိလုိ Cytotec (Misoprostol) ေဆးသံုးနည္းJAVA leaning Myanmar (PDF)
- (အနောက်သို့) အသင့္၊ အလြယ္၊ အျမန္စားေတြရဲ႕ အႏၲရာယ္ လာမယ့္ ဧျပီလ (၁၁) ရက္ေန႔တြင္ မႏၱေလးျမိဳ႔မွာ က်င္းပမယ့္ Past & Present SOE THU LIVE @ Mandalay စာနယ္ဇင္းရွင္းလင္းပြဲ Acer Aspire E1-510P-2671 Laptop Review Susten 100 ကိုယ္ဝန္မွာသံုးတဲ့ေဆးတမ်ိဳးဆုပန္ထြာရဲ႔ သတို႔သား သဇင္နဲ႔လည္း ဘာလုိလုိ Cytotec (Misoprostol) ေဆးသံုးနည္းJAVA leaning Myanmar (PDF)