ပုဇြန္ဆိတ္ ပဲပုပ္ စပ္ဆီးစိမ္းအုပ္
***... ပုဇြန္ဆိတ္ ပဲပုပ္ စပ္ဆီး စိမ္းအုပ္ အတြက္ လိုအပ္ တာေလးေတြ…
1. ၾကက္သြန္ျဖဴ အတက္ၾကီး – ၁၄ တက္
2. မစပ္သည့္ ငရုတ္သီးစိမ္း အေတာင့္ၾကီး – ၆ ေတာင့္
3. စပ္သည့္ ငရုတ္သီးစိမ္း အေတာင့္ေသး – ၁၅ ေတာင့္ (သို႕) စားႏိူင္သေလာက္
4. နႏြင္းမွဳန္႕ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ပုံ ၁ ပံု
5. ဆီ – 1/2 cup (125 ml)
6. ၂ ပိုင္းျဖတ္ကာ ခပ္ၾကီးၾကီး လွီးထားေသာ ေဂါက္သီးအရြယ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၃ လံုး
7. ကင္ထားေသာ (သို႕) microwave ထဲ ၁ မိနစ္ခြဲခန္႕ထည့္ကာ က်က္ေအာင္ လုပ္ၿပီး ေခ်ထားေသာ ပဲပုပ္ အခ်ပ္ၾကီး – ၂ ခ်ပ္
8. ေခါင္းမပါေသာ ပုဇြန္ဆိတ္ – ကီလိုဝက္ (500 g)
9. chicken powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္းခြဲ
10. ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
ေရာၿပီး ေထာင္းထားေသာ (သို႕) ေရာၿပီး အရမ္း မေၾကေအာင္ ၾကိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ ငရုတ္သီးစိမ္း ကို နႏြင္းမွဳန္႕၊ ဆီတို႕နွင့္အတူ ဒယ္အိုးထဲ ထည့္ၿပီး high heat ျဖင့္ ၅ မိနစ္ခန္႕ ေမႊေၾကာ္ေပး ပါ။
ၿပီးလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုထည့္ကာ ေၾကၿပီးႏြမ္းသြားေအာင္ ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကသြားၿပီးေနာက္ ပဲပုပ္၊ ပုဇြန္၊ chicken powder နွင့္ ဆား ကိုထည့္ကာ ၃ မိနစ္ ခန္႕ ေမႊေၾကာ္ၿပီးလွ်င္ ဆိမ့္ဆိမ့္စပ္စပ္ အရသာေလးနွင့္ စားေကာင္းလွေသာ ပုဇြန္ဆိတ္ ပဲပုပ္ စပ္ဆီးစိမ္း အုပ္ေလး သံုးေဆာင္ရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+
1. ၾကက္သြန္ျဖဴ အတက္ၾကီး – ၁၄ တက္
2. မစပ္သည့္ ငရုတ္သီးစိမ္း အေတာင့္ၾကီး – ၆ ေတာင့္
3. စပ္သည့္ ငရုတ္သီးစိမ္း အေတာင့္ေသး – ၁၅ ေတာင့္ (သို႕) စားႏိူင္သေလာက္
4. နႏြင္းမွဳန္႕ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ပုံ ၁ ပံု
5. ဆီ – 1/2 cup (125 ml)
6. ၂ ပိုင္းျဖတ္ကာ ခပ္ၾကီးၾကီး လွီးထားေသာ ေဂါက္သီးအရြယ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၃ လံုး
7. ကင္ထားေသာ (သို႕) microwave ထဲ ၁ မိနစ္ခြဲခန္႕ထည့္ကာ က်က္ေအာင္ လုပ္ၿပီး ေခ်ထားေသာ ပဲပုပ္ အခ်ပ္ၾကီး – ၂ ခ်ပ္
8. ေခါင္းမပါေသာ ပုဇြန္ဆိတ္ – ကီလိုဝက္ (500 g)
9. chicken powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္းခြဲ
10. ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
ေရာၿပီး ေထာင္းထားေသာ (သို႕) ေရာၿပီး အရမ္း မေၾကေအာင္ ၾကိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ ငရုတ္သီးစိမ္း ကို နႏြင္းမွဳန္႕၊ ဆီတို႕နွင့္အတူ ဒယ္အိုးထဲ ထည့္ၿပီး high heat ျဖင့္ ၅ မိနစ္ခန္႕ ေမႊေၾကာ္ေပး ပါ။
ၿပီးလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုထည့္ကာ ေၾကၿပီးႏြမ္းသြားေအာင္ ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကသြားၿပီးေနာက္ ပဲပုပ္၊ ပုဇြန္၊ chicken powder နွင့္ ဆား ကိုထည့္ကာ ၃ မိနစ္ ခန္႕ ေမႊေၾကာ္ၿပီးလွ်င္ ဆိမ့္ဆိမ့္စပ္စပ္ အရသာေလးနွင့္ စားေကာင္းလွေသာ ပုဇြန္ဆိတ္ ပဲပုပ္ စပ္ဆီးစိမ္း အုပ္ေလး သံုးေဆာင္ရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+