ၾကက္အသည္း မဆလာေၾကာ္
***... ၾကက္အသည္း မဆလာေၾကာ္ အတြက္ လိုအပ္ တာေလးေတြ…
-ၾကက္အသည္း – 600 g (၃၉ က်ပ္သား)
-ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
-ေထာင္းထားေသာ ဂ်င္း – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
-နႏြင္းမွဳန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ပံု ၂ ပံု
-chicken powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္းခြဲ
-ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
-မဆလာ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
-ဆီ – 1/2 cup (125 ml)
-ငရုတ္သီးစိမ္း – အနည္းငယ္
၁ လက္မအရြယ္ခန္. လွီးထားေသာ ၾကက္အသည္းမ်ားကို ဆီ နွင့္ ငရုတ္သီးစိမ္းမွ လြဲ၍ က်န္ပါဝင္ပစၥည္း အားလံုးျဖင့္ ေရာနယ္ထားပါ။
ၿပီးလွ်င္ ဆီထည့္ကာ high heat ျဖင့္ ၅ မိနစ္ခန္႔ ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
medium heat သို႔ေလွ်ာ့ကာ အိုးအဖံုး ဖံုးၿပီး ၅ မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။ (အနည္းငယ္ ေမႊေပးပါ။)
အဖံုးျပန္ဖြင့္ကာ ငရုတ္သီးစိမ္းထည့္၍ ၅ မိနစ္ခန္႔ (သို႔) အရည္ခမ္းၿပီး ဆီျပန္လာေအာင္ ေမႊေၾကာ္ၿပီးလွ်င္ ၾကက္အသည္း မဆလာေၾကာ္ေလး ထမင္းပူပူေလးျဖင့္ တြဲဖက္ကာ အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ရန္ အသင့္ျဖစ္ ပါၿပီ။
https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+
-ၾကက္အသည္း – 600 g (၃၉ က်ပ္သား)
-ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
-ေထာင္းထားေသာ ဂ်င္း – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
-နႏြင္းမွဳန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ပံု ၂ ပံု
-chicken powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္းခြဲ
-ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
-မဆလာ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
-ဆီ – 1/2 cup (125 ml)
-ငရုတ္သီးစိမ္း – အနည္းငယ္
၁ လက္မအရြယ္ခန္. လွီးထားေသာ ၾကက္အသည္းမ်ားကို ဆီ နွင့္ ငရုတ္သီးစိမ္းမွ လြဲ၍ က်န္ပါဝင္ပစၥည္း အားလံုးျဖင့္ ေရာနယ္ထားပါ။
ၿပီးလွ်င္ ဆီထည့္ကာ high heat ျဖင့္ ၅ မိနစ္ခန္႔ ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
medium heat သို႔ေလွ်ာ့ကာ အိုးအဖံုး ဖံုးၿပီး ၅ မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။ (အနည္းငယ္ ေမႊေပးပါ။)
အဖံုးျပန္ဖြင့္ကာ ငရုတ္သီးစိမ္းထည့္၍ ၅ မိနစ္ခန္႔ (သို႔) အရည္ခမ္းၿပီး ဆီျပန္လာေအာင္ ေမႊေၾကာ္ၿပီးလွ်င္ ၾကက္အသည္း မဆလာေၾကာ္ေလး ထမင္းပူပူေလးျဖင့္ တြဲဖက္ကာ အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ရန္ အသင့္ျဖစ္ ပါၿပီ။
https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+