ဟင္းသီး ဟင္းရြက္မ်ားကို မခ်က္ခင္ သတိထားၾကပါ

ေစ်းကေန ဟင္းသီး ဟင္းရြက္မ်ားကို ၀ယ္လာျပီးလွ်င္ မခ်က္ခင္မွာ အႏၱရာယ္ ကင္းေအာင္ ေရဇလံုထဲ ကို ေရျမဳပ္ေအာင္ ထည့္ျပီး ဆား (သိုမဟုတ္) ရွာကကာ ရည္ ၂ ဇြန္းခန့္ထည့္ျပီး အနည္းဆံု ၃ မိနစ္မွ ၅ မိနစ္ခန့္ စိမ္ထားျပီးမွ ခ်က္ျပဳတ္ စားေသာက္ သင့္ေၾကာင္း က်န္းမာေရး စာမ်က္ႏွာမ်ားမွာ သတိေပးထားၾက ပါတယ္။

အေၾကာင္းကေတာ့ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္မ်ားမွာ ကပ္ပါ လာတတ္တဲ့ ေမွ်ာ့၊ ခူ စသည့္ အသက္ျပင္းသည့္ အေကာင္မ်ား ပါရွိလာပါက ဆားရည္ႏွင့္ ထိေတြ့လွ်င္ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္မ်ားကို မတြယ္ကပ္ႏိုင္ပဲ အလိုလို ေရထဲ ျပဳတ္က်ျပီး ေရေဆးသည့္အခါ ပါသြားႏိုင္ေအာင္ ဆားရည္ စိမ္ရျခင္း ျဖစ္တယ္။

အသီးမ်ားကိုလည္း တာရွည္ခံေအာင္၊ အေရာင္လွေအာင္ ျဖန္းရည္၊ သုတ္ရည္ အမ်ိဳးမ်ိဳးျဖင့္ သုတ္လိမ္း ထားတတ္ေသာေၾကာင့္ ဆားရည္ျဖင့္ စိမ္ထားျပီး အခြံကို ေဆးေက်ာျပီးမွသာ စားသံုးသင့္ပါတယ္။ ေရ မေဆးပဲ အခြံႏွင့္အတူ အလံုးလုိက္ ကိုက္စားျခင္းမ်ိဳးကို မျပဳလုပ္သင့္ပါ။

ဟင္းသီးဟင္းရြက္ မ်ားကိုလည္း မက်က္တက်က္ ေၾကာ္စားျခင္းသည္ က်န္းမာေရးအတြက္ အႏၱရာယ္ မ်ားေၾကာင္း သတိေပး လိုက္ပါတယ္။

သတိေလးကို ေဆာင္ထားျပီး အႏၱရာယ္ကင္းစြာ စားသံုးႏိုင္ၾကပါေစ။

ဦးေနဆိုင္ (ပူတာအို)
က်န္းမာေရးသတင္းမ်ား
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...