မုန္ညင္း ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ အဆိမ့္သုပ္
***... မုန္ညင္း ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ အဆိမ့္သုပ္ အတြက္ လိုအပ္ တာေလးေတြ…
1. မုန္ညင္း – တစ္စည္း (450 g)
2. အေစ့ထုတ္ကာ ပါးပါး လွီးထားေသာ ေဂါက္သီးအရြယ္ ခပ္မာမာ ခရမ္းခ်ဥ္ သီး – ၂ လံုး
3. ပါးပါးလွီးကာ ေရေဆး ထားေသာ ေဂါက္သီး အရြယ္ ၾကက္သြန္နီ – ၁ လံုး
4. ေျမပဲေလွာ္ေထာင္း – လက္ဖက္ရည္ ဇြန္း ၅ ဇြန္း
5. နွမ္းျဖဴေလွာ္ေထာင္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
6. နွမ္းမဲေလွာ္ေထာင္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
7. အရသာမွဳန္႕ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
8. ငရုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္႕ေၾကာ္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ (သို႕) စားႏိူင္သေလာက္
9. သံပုရာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
10. ငါးငံျပာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
ေရေဆးထားေသာ မုန္ညင္းကို ေအာက္ပိုင္းမွ အရုိးရင့္ တစ္လက္မေလာက္ကို လွီးထုတ္ပစ္ၿပီး ေရေႏြး ပြက္ပြက္ဆူထဲ ၄ မိနစ္ခန္႕ ထည့္ကာ အဖံုး ဖံုးထားပါ။ (၂ မိနစ္ခန္႕ၾကာလွ်င္ အထက္ေအာက္လွန္ေပးပါ။)
ၿပီးလွ်င္ မုန္ညင္းမ်ား အရမ္းမႏြမ္းသြားေစရန္ နွင့္ အစိမ္းေရာင္ မေပ်ာက္သြားေစရန္ ေရပူမ်ားကို သြန္ပစ္ၿပီး ေရေအးျဖင့္ ေလာင္းပါ။
ေအးသြားလွ်င္ မုန္ညင္းကို လက္နွစ္ဖက္ျဖင့္ ဆုပ္ကိုင္ကာ ေရမ်ား တတ္ႏိူင္သမွ် ကုန္သြားေစ ရန္ ျဖည္းျဖည္းခ်င္း ညစ္ထုတ္ပစ္ၿပီး လက္တစ္ဆစ္အရွည္ခန္႕လွီးထားပါ။
ၿပီးလွ်င္ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို ဇလံုတစ္လံုးထဲထည့္ၿပီး ခပ္ဖြဖြေရာနယ္လိုက္လွ်င္ အရသာရိွလွေသာ မုန္ညင္း ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ အဆိမ့္သုပ္ေလး စားရန္အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+
1. မုန္ညင္း – တစ္စည္း (450 g)
2. အေစ့ထုတ္ကာ ပါးပါး လွီးထားေသာ ေဂါက္သီးအရြယ္ ခပ္မာမာ ခရမ္းခ်ဥ္ သီး – ၂ လံုး
3. ပါးပါးလွီးကာ ေရေဆး ထားေသာ ေဂါက္သီး အရြယ္ ၾကက္သြန္နီ – ၁ လံုး
4. ေျမပဲေလွာ္ေထာင္း – လက္ဖက္ရည္ ဇြန္း ၅ ဇြန္း
5. နွမ္းျဖဴေလွာ္ေထာင္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
6. နွမ္းမဲေလွာ္ေထာင္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
7. အရသာမွဳန္႕ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
8. ငရုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္႕ေၾကာ္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ (သို႕) စားႏိူင္သေလာက္
9. သံပုရာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
10. ငါးငံျပာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
ေရေဆးထားေသာ မုန္ညင္းကို ေအာက္ပိုင္းမွ အရုိးရင့္ တစ္လက္မေလာက္ကို လွီးထုတ္ပစ္ၿပီး ေရေႏြး ပြက္ပြက္ဆူထဲ ၄ မိနစ္ခန္႕ ထည့္ကာ အဖံုး ဖံုးထားပါ။ (၂ မိနစ္ခန္႕ၾကာလွ်င္ အထက္ေအာက္လွန္ေပးပါ။)
ၿပီးလွ်င္ မုန္ညင္းမ်ား အရမ္းမႏြမ္းသြားေစရန္ နွင့္ အစိမ္းေရာင္ မေပ်ာက္သြားေစရန္ ေရပူမ်ားကို သြန္ပစ္ၿပီး ေရေအးျဖင့္ ေလာင္းပါ။
ေအးသြားလွ်င္ မုန္ညင္းကို လက္နွစ္ဖက္ျဖင့္ ဆုပ္ကိုင္ကာ ေရမ်ား တတ္ႏိူင္သမွ် ကုန္သြားေစ ရန္ ျဖည္းျဖည္းခ်င္း ညစ္ထုတ္ပစ္ၿပီး လက္တစ္ဆစ္အရွည္ခန္႕လွီးထားပါ။
ၿပီးလွ်င္ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို ဇလံုတစ္လံုးထဲထည့္ၿပီး ခပ္ဖြဖြေရာနယ္လိုက္လွ်င္ အရသာရိွလွေသာ မုန္ညင္း ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ အဆိမ့္သုပ္ေလး စားရန္အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+