ၾကြပ္ၿပီးရြတဲ့ မွ်စ္ နွင့္ ဝက္သား ကင္ေပါင္းေၾကာ္
ready made အေၾကာ္မွဳန္႕ေတြကို မသံုးပဲ ေကာက္ ညင္းမွဳန္႕ နဲ႕ ဆန္မွဳန္႕ကို သံုးၿပီးေၾကာ္ ထားတဲ့ ကြ်န္မ ေမေမ့ရဲ့ လက္ရာေလးပါ။ အေၾကာ္မွဳန္႕ သံုးၿပီးေၾကာ္ တာထက္ ပိုၾကြပ္ရြၿပီး အရမ္းကို စားလို႕ေကာင္းလွ ပါတယ္။
***... ၾကြပ္ၿပီးရြတဲ့ မွ်စ္ နွင့္ ဝက္သား ကင္ေပါင္းေၾကာ္ အတြက္ လိုအပ္ တာေလးေတြ…
1. လက္မ လက္ဆစ္အရြယ္ခန္႕လွီးထားေသာ ဝက္ သံုးထပ္သား (သို႕) အဆီမ်ားသည့္ အသား – 1 1/2 cups (375 ml) (ေပါက္မွာ ေၾကာက္လွ်င္ အေခါက္ ကို ျဖတ္ထုတ္ပစ္ပါ။)
2. လက္မ လက္ဆစ္အရွည္ခန္႕ လွီးထားေသာ မွ်စ္နီ – 2 cups (500 ml)
3. ၾကက္သြန္ျဖဴ – အတက္ၾကီး ၆ တက္
4. ဂ်င္း – လက္နွစ္ဆစ္အရြယ္ခန္႕ (ဂ်င္း နွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို ေရာေထာင္းထားပါ။)
5. ေကာက္ညင္းမွဳန္႕ – 1 cup (250 ml)
6. ဆန္မွဳန္႕ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
7. ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
8. အရသာမွဳန္႕ (chicken powder) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
9. ေရ – မွ်စ္တြင္ပါဝင္သည့္ ေရ အနည္း၊ အမ်ားေပၚ မူတည္ၿပီး ေရ ကို နည္းနည္းခ်င္းစီ ခ်င့္ခ်ိန္ထည့္ေပးပါ။
10. ဆီ (အေၾကာ္ ေၾကာ္ရန္)
ဆီ နွင့္ ေရ မွလြဲ၍ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို ဇလံုထဲထည့္ပါ။
ၿပီးလွ်င္ ေရကို တစ္ခါတည္း အမ်ားၾကီး မထည့္ပဲ ျဖည္းျဖည္းခ်င္းထည့္ကာ အရမ္းမက်ဲ အရမ္း မပ်စ္ေသာ ေအာက္ပံုပါ မုန္႕နွစ္ အေနအထားရေအာင္ နယ္ေပးပါ။
medium heat ျဖင့္ အပူေပးထားေသာ ဒယ္အိုးထဲမွ ဆီပူလာလွ်င္ မုန္႕နွစ္ကို ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းေမာက္ေမာက္စီခန္႕ ခပ္ကာ အိုးအရမ္း မၾကပ္ေအာင္ ထည့္ၿပီးေၾကာ္ေပးပါ။ (ေၾကာ္ေနရင္း မီးအရမ္း ပူလာလွ်င္ မီးအပူရိွန္ကို အနည္းငယ္ေလွ်ာ့ေပးပါ။)
အေၾကာ္မ်ား နွစ္ဖက္စလံုး ေရႊဝါေရာင္ျဖစ္ကာ ၾကြပ္လာလွ်င္ ဆီစစ္ၿပီး ဆယ္ထုတ္ပါ။
က်န္သည့္မုန္႕နွစ္မ်ားကို ဆက္ေၾကာ္ေပးၿပီးလွ်င္ ၾကြပ္ရြကာအရသာရိွလွေသာ မွ်စ္ နွင့္ ဝက္သား ကင္ေပါင္းေၾကာ္ကို မန္က်ည္းနွစ္အခ်ဥ္ေလးျဖင့္ တို႕ကာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။
***... မန္က်ည္းနွစ္ အခ်ဥ္အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…
1. မန္က်ည္းသီးအနွစ္ ပ်စ္ပ်စ္ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
2. ေရ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
3. သၾကား – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
4. ပဲငံျပာရည္အက်ဲ (light soy sauce) – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
5. ေတာက္ေတာက္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
6. ေတာက္ေတာက္စင္းထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း – ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဝက္
7. ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
အားလံုးကို ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးထဲ ထည့္ေဖ်ာ္လိုက္လွ်င္ လိုအပ္ေသာ မန္က်ည္းနွစ္အခ်ဥ္ေလးကို ရပါၿပီ။
https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+
***... ၾကြပ္ၿပီးရြတဲ့ မွ်စ္ နွင့္ ဝက္သား ကင္ေပါင္းေၾကာ္ အတြက္ လိုအပ္ တာေလးေတြ…
1. လက္မ လက္ဆစ္အရြယ္ခန္႕လွီးထားေသာ ဝက္ သံုးထပ္သား (သို႕) အဆီမ်ားသည့္ အသား – 1 1/2 cups (375 ml) (ေပါက္မွာ ေၾကာက္လွ်င္ အေခါက္ ကို ျဖတ္ထုတ္ပစ္ပါ။)
2. လက္မ လက္ဆစ္အရွည္ခန္႕ လွီးထားေသာ မွ်စ္နီ – 2 cups (500 ml)
3. ၾကက္သြန္ျဖဴ – အတက္ၾကီး ၆ တက္
4. ဂ်င္း – လက္နွစ္ဆစ္အရြယ္ခန္႕ (ဂ်င္း နွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို ေရာေထာင္းထားပါ။)
5. ေကာက္ညင္းမွဳန္႕ – 1 cup (250 ml)
6. ဆန္မွဳန္႕ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
7. ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
8. အရသာမွဳန္႕ (chicken powder) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
9. ေရ – မွ်စ္တြင္ပါဝင္သည့္ ေရ အနည္း၊ အမ်ားေပၚ မူတည္ၿပီး ေရ ကို နည္းနည္းခ်င္းစီ ခ်င့္ခ်ိန္ထည့္ေပးပါ။
10. ဆီ (အေၾကာ္ ေၾကာ္ရန္)
ဆီ နွင့္ ေရ မွလြဲ၍ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို ဇလံုထဲထည့္ပါ။
ၿပီးလွ်င္ ေရကို တစ္ခါတည္း အမ်ားၾကီး မထည့္ပဲ ျဖည္းျဖည္းခ်င္းထည့္ကာ အရမ္းမက်ဲ အရမ္း မပ်စ္ေသာ ေအာက္ပံုပါ မုန္႕နွစ္ အေနအထားရေအာင္ နယ္ေပးပါ။
medium heat ျဖင့္ အပူေပးထားေသာ ဒယ္အိုးထဲမွ ဆီပူလာလွ်င္ မုန္႕နွစ္ကို ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းေမာက္ေမာက္စီခန္႕ ခပ္ကာ အိုးအရမ္း မၾကပ္ေအာင္ ထည့္ၿပီးေၾကာ္ေပးပါ။ (ေၾကာ္ေနရင္း မီးအရမ္း ပူလာလွ်င္ မီးအပူရိွန္ကို အနည္းငယ္ေလွ်ာ့ေပးပါ။)
အေၾကာ္မ်ား နွစ္ဖက္စလံုး ေရႊဝါေရာင္ျဖစ္ကာ ၾကြပ္လာလွ်င္ ဆီစစ္ၿပီး ဆယ္ထုတ္ပါ။
က်န္သည့္မုန္႕နွစ္မ်ားကို ဆက္ေၾကာ္ေပးၿပီးလွ်င္ ၾကြပ္ရြကာအရသာရိွလွေသာ မွ်စ္ နွင့္ ဝက္သား ကင္ေပါင္းေၾကာ္ကို မန္က်ည္းနွစ္အခ်ဥ္ေလးျဖင့္ တို႕ကာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။
***... မန္က်ည္းနွစ္ အခ်ဥ္အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…
1. မန္က်ည္းသီးအနွစ္ ပ်စ္ပ်စ္ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
2. ေရ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
3. သၾကား – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
4. ပဲငံျပာရည္အက်ဲ (light soy sauce) – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
5. ေတာက္ေတာက္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
6. ေတာက္ေတာက္စင္းထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း – ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဝက္
7. ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
အားလံုးကို ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးထဲ ထည့္ေဖ်ာ္လိုက္လွ်င္ လိုအပ္ေသာ မန္က်ည္းနွစ္အခ်ဥ္ေလးကို ရပါၿပီ။
https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+