ငွက္ေပ်ာဖူး ဝက္သား ဟင္းထုပ္
***... ငွက္ေပ်ာဖူး ဝက္သား ဟင္းထုပ္ အတြက္ လိုအပ္ တာေလးေတြ…
1. အျပင္ အခြံမာမ်ား ခြါကာ ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားေသာ ငွက္ေပ်ာဖူး – ၃ ဖူး (လွီးၿပီးေနာက္ 6 cups (1500 ml) ခန္႕)
2. လက္မအရြယ္ အတံုးေလးမ်ား လွီးထားေသာ ဝက္သံုးထပ္သား – 800 g (၅၂ က်ပ္သား)
3. ၾကက္သြန္ျဖဴ – အတက္ၾကီး ၁၀ တက္
4. အခြံ ခြါထားေသာ ဂ်င္း – ၁ လက္မခန္႕
5. ဆား -ခ်ိန္ဆ၍ ထည့္ပါ။
6. အရသာမွဳန္႕ (chicken powder) – ခ်ိန္ဆ၍ ထည့္ပါ။
7. ဆန္အစိမ္းမွဳန္႕ (rice powder) – 5 cups (1250 ml)
8. ေရ – ခ်ိန္ဆ၍ ထည့္ပါ။
9. ဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း
ဂ်င္း နွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို ေရာၿပီးေထာင္းထားပါ။
လွီးထားေသာ ငွက္ေပ်ာဖူးမ်ားကို ဆား (ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲခန္႕) ျဖင့္ အဖန္ရည္မ်ား ထြက္လာေအာင္ ခပ္ဖြဖြ ဆုပ္နယ္ ညစ္ေပးၿပီးလွ်င္ ေရ (၂)ခါ ေဆးပါ။
ၿပီးေနာက္ တစ္နာရီခန္႕ ေရစိမ္ထားပါ။
ေရထဲမွ ဆယ္ကာ ေရမ်ား ခပ္ဖြဖြ ညစ္ထုတ္ထားေသာ ငွက္ေပ်ာဖူး၊ ဝက္သား၊ ဆန္မွဳန္႕၊ ဆား ၊ အရသာ မွဳန္႕၊ ေထာင္းထားေသာ ဂ်င္း နွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ တို႕ကို ဇလံုတစ္လံုးထဲ ထည့္ပါ။
ၿပီးေနာက္ မုန္႕နွစ္ကို အရမ္းမက်ဲ၊ အရမ္းမပ်စ္ေသာ အေနအထားရေအာင္ ေရကို နည္းနည္းနွင့္ ျဖည္းျဖည္း ခ်င္းထည့္ကာ နယ္ေပးၿပီးေနာက္ ဆီထည့္၍ နွံ႕သြားေအာင္ ထပ္နယ္ေပးပါ။ (ငွက္ေပ်ာဖူးထဲတြင္ ေရမ်ား က်န္ေသးသျဖင့္ တစ္ခါတည္း အမ်ားၾကီး မထည့္ရပါ။)
ဆီနွံ႕ေအာင္ နယ္ၿပီးလွ်င္ ေပ်ာ့သြားေအာင္ မီးအနည္းငယ္ ကင္ကာ နွစ္ရြက္ ထပ္ထားေသာ ငွက္ေပ်ာဖက္ထဲ ဟင္းခပ္ဇြန္းၾကီး ၁ ဇြန္းခန္႔ ခပ္ထည့္ကာ လံုေအာင္ ထုပ္ေပးပါ။
ထုပ္ၿပီးသည့္ အထုပ္မ်ားကို ေပါင္းမည့္အိုးထဲ ေမွာက္ထည့္ကာ အေပၚမွ ငွက္ပ်ာရြက္တစ္ရြက္ဖံုး၍ အဖံုးလံုေအာင္ဖံုးၿပီး high heat ျဖင့္ ၁ နာရီခြဲခန္႕ေပါင္းေပးပါ။
ေပါင္းၿပီးေနာက္ ပူေႏြးအိကာ အရသာရိွလွေသာ ငွက္ေပ်ာဖူး ဝက္သား ဟင္းထုပ္ေလးကို ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္၊ ငရုတ္သီး ဆီခ်က္ေလးမ်ား ထည့္ကာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။
https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends

--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+
1. အျပင္ အခြံမာမ်ား ခြါကာ ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားေသာ ငွက္ေပ်ာဖူး – ၃ ဖူး (လွီးၿပီးေနာက္ 6 cups (1500 ml) ခန္႕)
2. လက္မအရြယ္ အတံုးေလးမ်ား လွီးထားေသာ ဝက္သံုးထပ္သား – 800 g (၅၂ က်ပ္သား)
3. ၾကက္သြန္ျဖဴ – အတက္ၾကီး ၁၀ တက္
4. အခြံ ခြါထားေသာ ဂ်င္း – ၁ လက္မခန္႕
5. ဆား -ခ်ိန္ဆ၍ ထည့္ပါ။
6. အရသာမွဳန္႕ (chicken powder) – ခ်ိန္ဆ၍ ထည့္ပါ။
7. ဆန္အစိမ္းမွဳန္႕ (rice powder) – 5 cups (1250 ml)
8. ေရ – ခ်ိန္ဆ၍ ထည့္ပါ။
9. ဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း
ဂ်င္း နွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို ေရာၿပီးေထာင္းထားပါ။
လွီးထားေသာ ငွက္ေပ်ာဖူးမ်ားကို ဆား (ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲခန္႕) ျဖင့္ အဖန္ရည္မ်ား ထြက္လာေအာင္ ခပ္ဖြဖြ ဆုပ္နယ္ ညစ္ေပးၿပီးလွ်င္ ေရ (၂)ခါ ေဆးပါ။
ၿပီးေနာက္ တစ္နာရီခန္႕ ေရစိမ္ထားပါ။
ေရထဲမွ ဆယ္ကာ ေရမ်ား ခပ္ဖြဖြ ညစ္ထုတ္ထားေသာ ငွက္ေပ်ာဖူး၊ ဝက္သား၊ ဆန္မွဳန္႕၊ ဆား ၊ အရသာ မွဳန္႕၊ ေထာင္းထားေသာ ဂ်င္း နွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ တို႕ကို ဇလံုတစ္လံုးထဲ ထည့္ပါ။
ၿပီးေနာက္ မုန္႕နွစ္ကို အရမ္းမက်ဲ၊ အရမ္းမပ်စ္ေသာ အေနအထားရေအာင္ ေရကို နည္းနည္းနွင့္ ျဖည္းျဖည္း ခ်င္းထည့္ကာ နယ္ေပးၿပီးေနာက္ ဆီထည့္၍ နွံ႕သြားေအာင္ ထပ္နယ္ေပးပါ။ (ငွက္ေပ်ာဖူးထဲတြင္ ေရမ်ား က်န္ေသးသျဖင့္ တစ္ခါတည္း အမ်ားၾကီး မထည့္ရပါ။)
ဆီနွံ႕ေအာင္ နယ္ၿပီးလွ်င္ ေပ်ာ့သြားေအာင္ မီးအနည္းငယ္ ကင္ကာ နွစ္ရြက္ ထပ္ထားေသာ ငွက္ေပ်ာဖက္ထဲ ဟင္းခပ္ဇြန္းၾကီး ၁ ဇြန္းခန္႔ ခပ္ထည့္ကာ လံုေအာင္ ထုပ္ေပးပါ။
ထုပ္ၿပီးသည့္ အထုပ္မ်ားကို ေပါင္းမည့္အိုးထဲ ေမွာက္ထည့္ကာ အေပၚမွ ငွက္ပ်ာရြက္တစ္ရြက္ဖံုး၍ အဖံုးလံုေအာင္ဖံုးၿပီး high heat ျဖင့္ ၁ နာရီခြဲခန္႕ေပါင္းေပးပါ။
ေပါင္းၿပီးေနာက္ ပူေႏြးအိကာ အရသာရိွလွေသာ ငွက္ေပ်ာဖူး ဝက္သား ဟင္းထုပ္ေလးကို ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္၊ ငရုတ္သီး ဆီခ်က္ေလးမ်ား ထည့္ကာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။
https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends

--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+
- (အရှေ့သို့) ဝက္ၾကိတ္သား ေကာက္ညင္းေလွာ္ ေထာင္းသုပ္ သရုပ္ေဆာင္ ဆုပန္ထြာ နဲ ့မယားၾကီးရဲ ့ေၾကျငာခ်က္ ဥကၠာေက်ာ္ ရွင္းလင္း ဘန္နီၿဖိဳး ရဲ႕ 'လူပ်ဳိလွည့္ေတး' ဆုပန္ထြာရဲ႔ သတို႔သား သဇင္နဲ႔လည္း ဘာလုိလုိ စိတ်ဖိစီးမှု လျော့ကျစေနည်း (၁၀)ချက်... Abortion Pills ဖ်က္ေဆးေတြအေၾကာင္းPregnancy expectation ကိုယ္ဝန္ရခ်င္လို႔
- (အနောက်သို့) ကိုကာ ေန႔စဥ္ေသာက္သံုးျခင္းျဖင့္ မွတ္ဉာဏ္ က်ဆင္းမႈႏွင့္ စိတ္ကစဥ့္ကလ်ား ေရာဂါကို ကာကြယ္ႏိုင္ သရုပ္ေဆာင္ ဆုပန္ထြာ နဲ ့မယားၾကီးရဲ ့ေၾကျငာခ်က္ ဥကၠာေက်ာ္ ရွင္းလင္း ဘန္နီၿဖိဳး ရဲ႕ 'လူပ်ဳိလွည့္ေတး' ဆုပန္ထြာရဲ႔ သတို႔သား သဇင္နဲ႔လည္း ဘာလုိလုိ စိတ်ဖိစီးမှု လျော့ကျစေနည်း (၁၀)ချက်... Abortion Pills ဖ်က္ေဆးေတြအေၾကာင္းPregnancy expectation ကိုယ္ဝန္ရခ်င္လို႔