ၾကက္ဥ ဟင္းလ်ာ (Egg Korma)
ေတာင္ပိုင္း အိႏၵိယစတုိင္ ၾကက္ဥ ဟင္းလ်ာပါ။ ၾကက္ဥကို ျပဳတ္ျပီ အုန္းႏုိ႔၊ အိႏၵိယဟင္းခတ္ အေမႊး အၾကိဳင္ အစံုအလင္နဲ႔ ေရာခ်က္ ထားတာမုိ႔ အရသာက စိမ္႔ျပီ ရုိးရုိး ၾကက္ဥ ဟင္းလ်ာေတြထက္ တမူထူးျခား ေကာင္းမြန္ ပါတယ္။ ခ်က္ရလည္း လြယ္တာမုိ႔ ခုပဲ တူတူ ခ်က္ၾကည္႔ ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္ဥ – ၄လံုး (က်က္ေအာင္ ျပဳတ္ျပီ အခြံႏႊာ ထားေပးပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၃မႊာ (ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါ)
ၾကက္သြန္နီ – ၂လံုး (ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါ)
ဂ်င္း – လတ္တဆစ္ (ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါ)
ငရုတ္သီးစိမ္း – ၂ေတာင္႔ (ထပ္ျခမ္းျခမ္းပါ)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ ပါးပါးလွီးပါ)
မဆလာ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
နံနံေစ႔မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
ဆႏြင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ငရုတ္သီး(အေရာင္တင္)မွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
အုန္းႏုိ႔အႏွစ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ႏြားႏုိ႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
သီဟိုဌ္ေစ႔ – ၈ခု (ညက္ေအာင္ ေထာင္းပါ)
နံနံပင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္းစာ (ပါးပါးလွီးပါ)
ဂီ (သို႔) ေထာပတ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္ထဲ ဂီ(သုိ႔)ေထာပတ္ကို အပူေပးျပီ ပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း တုိ႔ကို ၁မိနစ္ခန္႔ ဆီပူထုိးေပးပါ။
၂။ ျပီမွ မဆလာ၊ နံနံေစ႔မွုန္႔၊ ငရုတ္သီးစိမ္း တုိ႔ကုိ ထည္႔ျပီ သမေအာင္ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္႔၊ ေရ(၂၀၀ မီလီလီတာ) ထည္႔ျပီ ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏႊမ္းသည္ အထိ တည္ ထားေပးပါ။
၄။ ျပီလွ်င္ ျပဳတ္ထားတဲ႔ ၾကက္ဥ၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ သၾကား၊ ႏြားႏုိ႔၊ အုန္းႏုိ႔ ထည္႔ကာ ေနာက္ထပ္ ၂မိနစ္ခန္႔ မီးအတင္႔သင္႔ျဖင္႔ တည္ထားပါ။
၅။ ထုိ႔ေနာက္ သီဟိုဌ္ေစ႔၊ နံနံပင္ အုပ္ကာ အရသာရွိေသာ ၾကက္ဥ ဟင္းလ်ာကို သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…
Wutyee Food House
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္ဥ – ၄လံုး (က်က္ေအာင္ ျပဳတ္ျပီ အခြံႏႊာ ထားေပးပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၃မႊာ (ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါ)
ၾကက္သြန္နီ – ၂လံုး (ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါ)
ဂ်င္း – လတ္တဆစ္ (ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါ)
ငရုတ္သီးစိမ္း – ၂ေတာင္႔ (ထပ္ျခမ္းျခမ္းပါ)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ ပါးပါးလွီးပါ)
မဆလာ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
နံနံေစ႔မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
ဆႏြင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ငရုတ္သီး(အေရာင္တင္)မွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
အုန္းႏုိ႔အႏွစ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ႏြားႏုိ႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
သီဟိုဌ္ေစ႔ – ၈ခု (ညက္ေအာင္ ေထာင္းပါ)
နံနံပင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္းစာ (ပါးပါးလွီးပါ)
ဂီ (သို႔) ေထာပတ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္ထဲ ဂီ(သုိ႔)ေထာပတ္ကို အပူေပးျပီ ပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း တုိ႔ကို ၁မိနစ္ခန္႔ ဆီပူထုိးေပးပါ။
၂။ ျပီမွ မဆလာ၊ နံနံေစ႔မွုန္႔၊ ငရုတ္သီးစိမ္း တုိ႔ကုိ ထည္႔ျပီ သမေအာင္ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္႔၊ ေရ(၂၀၀ မီလီလီတာ) ထည္႔ျပီ ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏႊမ္းသည္ အထိ တည္ ထားေပးပါ။
၄။ ျပီလွ်င္ ျပဳတ္ထားတဲ႔ ၾကက္ဥ၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ သၾကား၊ ႏြားႏုိ႔၊ အုန္းႏုိ႔ ထည္႔ကာ ေနာက္ထပ္ ၂မိနစ္ခန္႔ မီးအတင္႔သင္႔ျဖင္႔ တည္ထားပါ။
၅။ ထုိ႔ေနာက္ သီဟိုဌ္ေစ႔၊ နံနံပင္ အုပ္ကာ အရသာရွိေသာ ၾကက္ဥ ဟင္းလ်ာကို သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…
Wutyee Food House
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+