ပုဇြန္ နွင့္ ရုံးပေတသီး မဆလာခ်က္
ဗူးျဖင့္လာသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ႔ ဂ်င္း ကိုမသံုးလိုပါက လတ္လတ္ ဆတ္ဆတ္ကို ေထာင္းၿပီး သံုးႏိူင္ပါ တယ္။ လတ္လတ္ ဆတ္ဆတ္ကို သံုးပါက အနည္ငယ္ ေလွ်ာ့ၿပီး ထည့္ေပးပါ။
***... ပုဇြန္ နွင့္ ရုံးပေတသီး မဆလာခ်က္ အတြက္ လိုအပ္ တာေလးေတြ…
1. ပုဇြန္ (tiger prawn) – 500 g (၃၀ သားခန္.)
2. ရုံးပေတသီး – 400 g
3. ဆီ – ဟင္းခပ္ဇြန္းၾကီး ၁ ဇြန္း
4. ပါးပါးေသးေသးလီွးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ – ၁ ခြက္ (250 ml)
5. အကြင္းလိုက္လွီးကာ ၂ ပိုင္းျဖတ္ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး – 2 ခြက္ (500 ml)
6. ၾကိတ္ထား (ေထာင္းထား) ေသာ ဂ်င္း – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
7. ၾကိတ္ထား (ေထာင္းထား) ေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
8. အေရာင္တင္မွဳန္. – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
9. ငါးမဆလာ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ ဇြန္း
10. အရသာမွဳန္. (chicken powder) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ ဇြန္း
11. ငါးငံျပာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
12. ေရေႏြး – ၁ ခြက္ခြဲ (375 ml)
13. နံနံပင္ – လက္တစ္ဆုပ္ခန္.
14. ၂ ျခမ္းခြဲထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း – ၁၀ ေတာင့္
ပုဇြန္ကို ေခါင္းျဖဳတ္၊ ေက်ာခြဲၿပီး ေခ်းေခ်ာင္းထုတ္ကာ အရသာမွဳန္. (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း) ျဖင့္ နယ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္နီကို high heat ျဖင့္ ေရႊဝါေရာင္ျဖစ္လာေအာင္ ေၾကာ္ၿပီးလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ေထာင္းထားေသာ ဂ်င္း နွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကိုထည့္ကာ ေမႊေၾကာ္ပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ႏႊမ္းေၾကသြားလွ်င္ အစာပလာမ်ား မတူးေစရန္ medium heat သို. ေလွ်ာ့ၿပီး အေရာင္တင္မွဳန္. နွင့္ မာဆလာကို ထည့္ကာ ၁ မိနစ္ခန္.ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
ပုဇြန္၊ ငါးငံျပာရည္၊ အရသာမွဳန္. (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း) ထည့္ကာ ၁ မိနစ္ခန္.ထပ္ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
high heat သို. ထပ္တိုးၿပီး ေရေႏြးကိုထည့္ပါ။
ေရေႏြးဆူလာလွ်င္ ရံုးပေတသီးကို ထည့္ၿပီး၊ အနည္းငယ္ေမႊကာ အိုးကိုဖံုးၿပီး ၅ မိနစ္ခန္. တည္ထားပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္း နွင့္ နံနံပင္ထည့္ကာ ၃၊၄ ခ်က္ေမႊၿပီး အိုးအဖံုး ဖံုး၍ မီးဖိုမွ ဟင္းအိုးကိုဖယ္ပါ။
ငနီတူ နွင့္ စပါးလင္ေထာင္း ေရွာက္ရြက္သုပ္၊ ဝက္သား သရက္သီးစိမ္းသနပ္ခ်က္၊ ပိန္းဥ ဝက္ရိုးဟင္းခ်ဳိ တို.နွင့္ တြဲဖက္ကာ ရုံးပေတသီး နွင့္ ပုဇြန္ မာဆလာခ်က္ ကို အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။
https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+
***... ပုဇြန္ နွင့္ ရုံးပေတသီး မဆလာခ်က္ အတြက္ လိုအပ္ တာေလးေတြ…
1. ပုဇြန္ (tiger prawn) – 500 g (၃၀ သားခန္.)
2. ရုံးပေတသီး – 400 g
3. ဆီ – ဟင္းခပ္ဇြန္းၾကီး ၁ ဇြန္း
4. ပါးပါးေသးေသးလီွးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ – ၁ ခြက္ (250 ml)
5. အကြင္းလိုက္လွီးကာ ၂ ပိုင္းျဖတ္ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး – 2 ခြက္ (500 ml)
6. ၾကိတ္ထား (ေထာင္းထား) ေသာ ဂ်င္း – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
7. ၾကိတ္ထား (ေထာင္းထား) ေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
8. အေရာင္တင္မွဳန္. – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
9. ငါးမဆလာ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ ဇြန္း
10. အရသာမွဳန္. (chicken powder) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ ဇြန္း
11. ငါးငံျပာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
12. ေရေႏြး – ၁ ခြက္ခြဲ (375 ml)
13. နံနံပင္ – လက္တစ္ဆုပ္ခန္.
14. ၂ ျခမ္းခြဲထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း – ၁၀ ေတာင့္
ပုဇြန္ကို ေခါင္းျဖဳတ္၊ ေက်ာခြဲၿပီး ေခ်းေခ်ာင္းထုတ္ကာ အရသာမွဳန္. (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း) ျဖင့္ နယ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္နီကို high heat ျဖင့္ ေရႊဝါေရာင္ျဖစ္လာေအာင္ ေၾကာ္ၿပီးလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ေထာင္းထားေသာ ဂ်င္း နွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကိုထည့္ကာ ေမႊေၾကာ္ပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ႏႊမ္းေၾကသြားလွ်င္ အစာပလာမ်ား မတူးေစရန္ medium heat သို. ေလွ်ာ့ၿပီး အေရာင္တင္မွဳန္. နွင့္ မာဆလာကို ထည့္ကာ ၁ မိနစ္ခန္.ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
ပုဇြန္၊ ငါးငံျပာရည္၊ အရသာမွဳန္. (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း) ထည့္ကာ ၁ မိနစ္ခန္.ထပ္ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
high heat သို. ထပ္တိုးၿပီး ေရေႏြးကိုထည့္ပါ။
ေရေႏြးဆူလာလွ်င္ ရံုးပေတသီးကို ထည့္ၿပီး၊ အနည္းငယ္ေမႊကာ အိုးကိုဖံုးၿပီး ၅ မိနစ္ခန္. တည္ထားပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္း နွင့္ နံနံပင္ထည့္ကာ ၃၊၄ ခ်က္ေမႊၿပီး အိုးအဖံုး ဖံုး၍ မီးဖိုမွ ဟင္းအိုးကိုဖယ္ပါ။
ငနီတူ နွင့္ စပါးလင္ေထာင္း ေရွာက္ရြက္သုပ္၊ ဝက္သား သရက္သီးစိမ္းသနပ္ခ်က္၊ ပိန္းဥ ဝက္ရိုးဟင္းခ်ဳိ တို.နွင့္ တြဲဖက္ကာ ရုံးပေတသီး နွင့္ ပုဇြန္ မာဆလာခ်က္ ကို အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။
https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+