ေဆးစြမ္းထက္ေသာ ပ်ားသံပုရာ ေရေႏြးၾကမ္း
ပ်ားရည္ႏွင့္ သံပုရာသီး တို့ကို ေရေႏြးႏွင့္အတူ စိမ္ထားျပီး ၄င္းေရကို ေသာက္သံုးပါက တစ္္ေန့လံုး လန္းဆန္းေစျပီး အေမာေျပ ေစႏိုင္ပါတယ္။
သံပုရာသီးမွာ ပါ၀င္တဲ့ အက္စစ္ ဓါတ္ေၾကာင့္ ေခါင္းမူး ေခါင္းကိုက္ မ်ားကိုလည္း
ေပ်ာက္ေစ ပါတယ္။ အခြံမွာပါ၀င္တဲ့ အခါးဓါတ္နဲ့ ပ်ားရည္ တို့ေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္မွာ ပိုလွ်ံေနတဲ့ အဆီဓါတ္မ်ားကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ ပါသည္။ ေသြးတိုးေရာဂါ ကိုလည္း ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ ပါတယ္။
အဆိပ္အေတာက္ မ်ားကိုလည္း ေျပေပ်ာက္ေစသည့္ အတြက္ ေသြး၊ ေလ၊ ၀မ္းမွန္ေစျပီး အသား အေရကိုလည္း စိုေျပ၀င္းပ လာေစပါတယ္။
ပ်ားသံပုရာ ေရေႏြးၾကမ္း လုပ္နည္း
၁။ သံပုရာသီးကို အလံုးလိုက္ ဆားနဲ့ပြတ္ျပီး ေရေဆးလိုက္ပါ။
၂။ သံပုရာသီး တစ္လံုးကို ၄ ကြင္းရေအာင္ ပံုထဲကအတုိင္း လွီးလိုက္ပါ။
၃။ ေရေႏြးခြက္ တစ္ခုထဲသို့ ထည့္ပါ။
၄။ ပ်ားရည္ လက္ဖက္ဇြန္း ၂ ဇြန္းခန့္ ထည့္ပါ။
၅။ ေရေႏြး ေလာင္းထည့္၍ အဖံုး အုပ္ထားပါ။
နာရီ၀က္ခန့္ နွပ္ထားျပီးလွ်င္ ၄င္းေရက်က္ေအးကို ေသာက္ႏုိင္ပါျပီ။ အရသာက ခ်ဥ္ခါးေလးျဖစ္ေနမည္။ အခါး မေသာက္ႏိုင္ပါက ပ်ားရည္အနည္းငယ္ ထပ္ထည့္ႏိုင္ပါတယ္။ သၾကားမထည့္ရပါ။ ပထမတစ္ေရ ကုန္သြားလွ်င္ အခ်ဥ္ဓါတ္ႏွင့္ အခါးဓါတ္ မကုန္ေသးလွ်င္ ေနာက္ထပ္ တစ္ေရ ထပ္ထည့္ျပီး ျပန္ႏွပ္ ထားနိုင္ ပါတယ္။
သံပုရာသီး တစ္လံုးကို ေရေႏြး ၃ ခါေလာက္ စိမ္ျပီး ေသာက္ႏိုင္ပါတယ္။ သံပုယိုသီး ကိုလည္း အလားတူ သံုးႏိုင္ပါတယ္။ အေနာက္တိုင္းမွာေတာ့ သံပုယိုသီးကို ပိုမိုသံုးစြဲ ၾကပါတယ္။
လန္းဆန္း အေမာေျပ၍ ခြန္အားတိုးကာ က်န္းမာရႊင္လန္းႏိုင္ၾကပါေစ။
ေနဆန္းေနာင္ (သက္ရွည္က်န္းမာ)
သက္ရွည္က်န္းမာ
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+
သံပုရာသီးမွာ ပါ၀င္တဲ့ အက္စစ္ ဓါတ္ေၾကာင့္ ေခါင္းမူး ေခါင္းကိုက္ မ်ားကိုလည္း
ေပ်ာက္ေစ ပါတယ္။ အခြံမွာပါ၀င္တဲ့ အခါးဓါတ္နဲ့ ပ်ားရည္ တို့ေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္မွာ ပိုလွ်ံေနတဲ့ အဆီဓါတ္မ်ားကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ ပါသည္။ ေသြးတိုးေရာဂါ ကိုလည္း ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ ပါတယ္။
အဆိပ္အေတာက္ မ်ားကိုလည္း ေျပေပ်ာက္ေစသည့္ အတြက္ ေသြး၊ ေလ၊ ၀မ္းမွန္ေစျပီး အသား အေရကိုလည္း စိုေျပ၀င္းပ လာေစပါတယ္။
ပ်ားသံပုရာ ေရေႏြးၾကမ္း လုပ္နည္း
၁။ သံပုရာသီးကို အလံုးလိုက္ ဆားနဲ့ပြတ္ျပီး ေရေဆးလိုက္ပါ။
၂။ သံပုရာသီး တစ္လံုးကို ၄ ကြင္းရေအာင္ ပံုထဲကအတုိင္း လွီးလိုက္ပါ။
၃။ ေရေႏြးခြက္ တစ္ခုထဲသို့ ထည့္ပါ။
၄။ ပ်ားရည္ လက္ဖက္ဇြန္း ၂ ဇြန္းခန့္ ထည့္ပါ။
၅။ ေရေႏြး ေလာင္းထည့္၍ အဖံုး အုပ္ထားပါ။
နာရီ၀က္ခန့္ နွပ္ထားျပီးလွ်င္ ၄င္းေရက်က္ေအးကို ေသာက္ႏုိင္ပါျပီ။ အရသာက ခ်ဥ္ခါးေလးျဖစ္ေနမည္။ အခါး မေသာက္ႏိုင္ပါက ပ်ားရည္အနည္းငယ္ ထပ္ထည့္ႏိုင္ပါတယ္။ သၾကားမထည့္ရပါ။ ပထမတစ္ေရ ကုန္သြားလွ်င္ အခ်ဥ္ဓါတ္ႏွင့္ အခါးဓါတ္ မကုန္ေသးလွ်င္ ေနာက္ထပ္ တစ္ေရ ထပ္ထည့္ျပီး ျပန္ႏွပ္ ထားနိုင္ ပါတယ္။
သံပုရာသီး တစ္လံုးကို ေရေႏြး ၃ ခါေလာက္ စိမ္ျပီး ေသာက္ႏိုင္ပါတယ္။ သံပုယိုသီး ကိုလည္း အလားတူ သံုးႏိုင္ပါတယ္။ အေနာက္တိုင္းမွာေတာ့ သံပုယိုသီးကို ပိုမိုသံုးစြဲ ၾကပါတယ္။
လန္းဆန္း အေမာေျပ၍ ခြန္အားတိုးကာ က်န္းမာရႊင္လန္းႏိုင္ၾကပါေစ။
ေနဆန္းေနာင္ (သက္ရွည္က်န္းမာ)
သက္ရွည္က်န္းမာ
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+