ကန္တံုစတုိင္ ၀က္သားကင္
ကန္တံုစတုိင္ ၀က္သားကင္ လုပ္နည္းပါ။ street food အေနနဲ႔ေရာ၊ စားေသာက္ဆုိင္ ၾကီးေတြမွာပဲ တရုတ္ျပည္မွာ ေရာင္းခ်ၾက ပါတယ္။ ၀က္သားကုိ ပ်ားရည္၊ ပဲငံျပာရည္၊ ဆန္၀ုိင္တုိ႔နဲ႔ ႏုပ္ျပီ ကင္ထားတာမုိ႔ အရသာက ခ်ဳိစိမ္႔ျပီ စားလုိ႔ အရမ္းေကာင္းပါတယ္။ ခုပဲ တူတူ ကင္ၾကည္႔ရေအာင္….
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၀က္သား – ၄၀၀ ဂရမ္ (အသားသီးသန္႔၊ အတံုးၾကီး ၂တံုး)
ပ်ားရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
Hoisin ေဆာ႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (Super market တြင္ ေမး၀ယ္ႏုိင္သည္)
ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ဆန္၀ုိင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
အနီေရာင္ဆုိးေဆး(အရည္) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု (optional)
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ႏွုတ္ႏွုတ္စင္းပါ)
ႏွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ (ပ်ားရည္၊ Hoisin ေဆာ႔၊ ပဲငံျပာရည္၊ သၾကား၊ ဆန္၀ုိင္၊ အနီေရာင္ဆုိးေဆး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ႏွမ္းဆီ) တုိ႔ကို သမေအာင္ ေရာေမႊလုိက္ပါ။
၂။ ျပီေနာက္၀က္သားေပၚသို႔ ေရာေမႊထားေသာ ေဆာ႔ရည္မ်ားကို ေလာင္းထည္႔လုိက္ျပီ ေရခဲေသတၱာ (ေအာက္ထပ္) တြင္ ၆နာရီခန္႔ နုပ္ထားေပးပါ။
၃။ ၀က္သားမ်ားကို ႏုပ္ထားျပီလွ်င္ စကင္လုိ႔ရပါျပီ။ မကင္ခင္ မီးကင္ျပားကို ဆီသုပ္ေပးထားပါ။ (သုိ႔) oven ျဖင္႔ ကင္နိုင္သည္။
၄။ ၀က္သားမ်ားကို တဖက္ မိနစ္ ၂၀နွုန္းျဖင္႔ မိနစ္ ၄၀ခန္႔ ကင္ေပးပါ။ ကင္ေနစဥ္ ေဆာ႔ရည္မ်ားကို သုပ္ေပးပါ။
၅။ ကင္ျပီလွ်င္ ၀က္သားမ်ားကို ေခတၱအေအးခံျပီ ဓားျဖင္႔ လွီးေပးပါ။
၆။ ျပီေနာက္ အေပၚမွ(ပ်ားရည္၊ ပဲငံျပာရည္(အၾကည္)) စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းစီေရာေမႊျပီ ၀က္သားကင္ေပၚမွ ဆမ္းေပးပါ။
ရ။ အရသာရွိေသာ ကန္တံုစတုိင္ ၀က္သားကင္ကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၀က္သား – ၄၀၀ ဂရမ္ (အသားသီးသန္႔၊ အတံုးၾကီး ၂တံုး)
ပ်ားရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
Hoisin ေဆာ႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (Super market တြင္ ေမး၀ယ္ႏုိင္သည္)
ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ဆန္၀ုိင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
အနီေရာင္ဆုိးေဆး(အရည္) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု (optional)
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ႏွုတ္ႏွုတ္စင္းပါ)
ႏွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ (ပ်ားရည္၊ Hoisin ေဆာ႔၊ ပဲငံျပာရည္၊ သၾကား၊ ဆန္၀ုိင္၊ အနီေရာင္ဆုိးေဆး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ႏွမ္းဆီ) တုိ႔ကို သမေအာင္ ေရာေမႊလုိက္ပါ။
၂။ ျပီေနာက္၀က္သားေပၚသို႔ ေရာေမႊထားေသာ ေဆာ႔ရည္မ်ားကို ေလာင္းထည္႔လုိက္ျပီ ေရခဲေသတၱာ (ေအာက္ထပ္) တြင္ ၆နာရီခန္႔ နုပ္ထားေပးပါ။
၃။ ၀က္သားမ်ားကို ႏုပ္ထားျပီလွ်င္ စကင္လုိ႔ရပါျပီ။ မကင္ခင္ မီးကင္ျပားကို ဆီသုပ္ေပးထားပါ။ (သုိ႔) oven ျဖင္႔ ကင္နိုင္သည္။
၄။ ၀က္သားမ်ားကို တဖက္ မိနစ္ ၂၀နွုန္းျဖင္႔ မိနစ္ ၄၀ခန္႔ ကင္ေပးပါ။ ကင္ေနစဥ္ ေဆာ႔ရည္မ်ားကို သုပ္ေပးပါ။
၅။ ကင္ျပီလွ်င္ ၀က္သားမ်ားကို ေခတၱအေအးခံျပီ ဓားျဖင္႔ လွီးေပးပါ။
၆။ ျပီေနာက္ အေပၚမွ(ပ်ားရည္၊ ပဲငံျပာရည္(အၾကည္)) စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းစီေရာေမႊျပီ ၀က္သားကင္ေပၚမွ ဆမ္းေပးပါ။
ရ။ အရသာရွိေသာ ကန္တံုစတုိင္ ၀က္သားကင္ကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…
Wutyee Food House
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+