ေကာ္ဖီႏွင့္ ဗီဇမ်ဳိးစိတ္

ေကာ္ဖီတြင္ ပါ၀င္ေသာ ကဖိန္း ဓာတ္သည္ လူတစ္ဦးႏွင့္ တစ္ဦးအေပၚ အက်ဳိး သက္ေရာက္ ပံုခ်င္း မတူညီ ေၾကာင္း ေတြ႕ရသည္။ ၎င္းသည္ မ်ဳိး ႐ိုးဗီဇ ဆိုင္ရာ အေၾကာင္းျပခ်က္ ေၾကာင့္ျဖစ္သည္။

ထိုေလ့လာမႈ အတြက္ ေဘာစတြန္ၿမိဳ႕ရွိ ဟားဗတ္ လူထု က်န္းမာေရးေက်ာင္းႏွင့္ အမ်ဳိး သမီးေဆး႐ံုမွ စစ္တမ္းမ်ား အရ သိရသည္။ ၂၀၀၆ ခုႏွစ္ ေလ့လာမႈ အရ ေကာ္ဖီ မ်ားမ်ားေသာက္ျခင္းႏွင့္ ႏွလံုးက်န္းမာေရးအေပၚ ေကာင္း ျခင္းဆိုးျခင္းကို ေလ့လာခဲ့သည္။

ဗီဇ တုန္႔ျပန္ျခင္းေၾကာင့္ ကဖိန္းဓာတ္ကို ေခ်ဖ်က္ႏိုင္ျခင္း ေႏွးေကြးျခင္းေၾကာင့္ တစ္ေန႔ကို ေကာ္ဖီ ၃ ခြက္ေသာက္ ေသာ္လည္း ႏွလံုးေရာဂါမျဖစ္ႏိုင္ ေၾကာင္းေတြ႕ရသည္။ ထိုေလ့လာမႈ အတြက္ ဥေရာပႏွင့္ အာဖရိကရွိ ေကာ္ဖီေသာက္သံုးသူ အေမရိကန္ ၁၂၀၀၀၀ကို ေလ့လာခဲ့သည္။ သူတို႔ ၏ေသြးမ်ား ကို ေလ့ လာခဲ့ရာ ဗီဇမ်ဳိး စိတ္ POR္ ႏွင့္ ABCG2 မ်ဳိးစိတ္ ၂ခု ရွိသူသည္ ကဖိန္းဓာတ္ေၾကာင့္ ႏွလံုးေရာဂါ မျဖစ္ႏိုင္ေၾကာင္း ေတြ႕ရ သည္။




မာဃ
Ref:MNT
Health Updates Journal Vol(139)
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...