ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္

ဘာလေခ်ာင္ ေၾကာ္အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…

1. ဆီ – 1 1/2 cups (375 ml)
2. အကြင္းလိုက္ ပါးပါး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ အတက္ၾကီး – ၂၄ တက္
3. နႏြင္းမွဳန္႔ - အနည္းငယ္
4. ပါးပါးေသးေသး လီွးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ – 2 cups (500 ml)
5. စိမ္းစားငါးပိ- ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
6. ၾကိတ္ထား (ေထာင္းထား)ေသာ ပုဇြန္ေျခာက္ – 3 cups (750 ml)
7. ငရုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္. – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း(အစပ္ကို ကိုယ္စားႏူိင္သေလာက္ ထည့္ပါ။)

လီွးထားေသာ ၾကက္သြန္ုျဖဴ  တစ္ဝက္ကို ဆီထည့္ထားေသာ ဒယ္အိုးထဲထည့္ကာ medium heat ျဖင့္ အနည္းငယ္ေမြွေၾကာ္ပါ။

ၾကက္သြန္ျဖဴဖတ္မ်ားေရြွဝါေရာင္ ေျပာင္းလာလွ်င္ နႏြင္းမွဳန္႔ အနည္းငယ္ ထည့္ကာေမြွေပးၿပီး မီးကိုပိတ္ကာ ထိုအပူခ်ိန္ျဖင့္ ခဏဆက္ထားပါ။

ၿပီးမွ ၾကက္သြန္ျဖဴဖတ္မ်ားကို ဆယ္ထုတ္ၿပီး ဆီစစ္ထားပါ။

က်န္ေသာၾကက္သြန္ျဖဴ တစ္ဝက္ နွင့္ၾကက္သြန္နီ ကို ထိုဆီထဲထည့္ကာ high heat ျဖင့္ ေၾကာ္ပါ။

ၾကက္သြန္ဖတ္မ်ားေရႊဝါေရာင္ ျဖစ္လာလ်ွင္ medium heat သို.ေလွ်ာ့ခ်ၿပီး ငါးပိထည့္ကာ ၂ မိနစ္ခန္႔ ဖိေခ်ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။

ပုဇြန္ေျခာက္ထည့္ကာ ၁ မိနစ္ခန္႔ ေမႊေၾကာ္ပါ။

ၿပီးလွ်င္ ငရုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္.ထည့္ကာ ၄ မိနစ္ခန္႔ ေမႊေၾကာ္ၿပီးလ်ွင္ မီးဖိုမွ ဖယ္ကာ အေအးခံထားပါ။

ေအးသြားၿပီးေနာက္ ဆီစစ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ေလးျဖဴးကာ ႀကိဳက္နွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏူိင္ပါၿပီ။ (အသံုးမျပဳေသးလွ်င္ ေလလံုေသာ ဗူးထဲထည့္ၿပီး သိမ္းထားပါ။)

https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...