ေျမပဲ နွမ္းေထာင္း ခရမ္းခ်ဥ္သီး အဆိမ့္သုပ္
***... ေျမပဲ နွမ္းေထာင္း ခရမ္းခ်ဥ္သီး အဆိမ့္သုပ္ အတြက္ လိုအပ္ တာေလးေတြ…
1. အေစ့ထုတ္ကာ ပါးပါး လွီးထားေသာ ခပ္စိမ္းစိမ္း ခရမ္းခ်ဥ္သီး အရြယ္လတ္ – ၃ လံုး
2. ပါးပါးလွီးကာ ေရေဆး ထားေသာ ၾကက္သြန္နီ အရြယ္လတ္ – ၁ လံုး
3. ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားေသာ ပူစီနံ (mint) – လက္တစ္ဆုတ္ စာခန္.
4. ငရုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္.ေၾကာ္ – လက္ဖက္ရည္ ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
5. နွမ္းျဖဴေလွာ္ေထာင္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
6. နွမ္းမဲေလွာ္ေထာင္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
7. ေျမပဲေလွာ္ေထာင္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
8. အရသာမွဳန္. (chicken powder) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
9. ေျမပဲဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
အားလံုးကိုေရာကာ ဖြဖြေလးေရာနယ္ သုပ္ၿပီးလွ်င္
ၾကက္ဥသီးစံု ခ်ဥ္ရည္ဟင္း၊ ငပိရည္က်ဳိ စပ္စပ္ေလး၊ ၾကက္ေၾကာ္ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး တို႕ျဖင့္ တြဲဖက္ကာ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။
https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+
1. အေစ့ထုတ္ကာ ပါးပါး လွီးထားေသာ ခပ္စိမ္းစိမ္း ခရမ္းခ်ဥ္သီး အရြယ္လတ္ – ၃ လံုး
2. ပါးပါးလွီးကာ ေရေဆး ထားေသာ ၾကက္သြန္နီ အရြယ္လတ္ – ၁ လံုး
3. ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားေသာ ပူစီနံ (mint) – လက္တစ္ဆုတ္ စာခန္.
4. ငရုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္.ေၾကာ္ – လက္ဖက္ရည္ ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
5. နွမ္းျဖဴေလွာ္ေထာင္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
6. နွမ္းမဲေလွာ္ေထာင္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
7. ေျမပဲေလွာ္ေထာင္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
8. အရသာမွဳန္. (chicken powder) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
9. ေျမပဲဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
အားလံုးကိုေရာကာ ဖြဖြေလးေရာနယ္ သုပ္ၿပီးလွ်င္
ၾကက္ဥသီးစံု ခ်ဥ္ရည္ဟင္း၊ ငပိရည္က်ဳိ စပ္စပ္ေလး၊ ၾကက္ေၾကာ္ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး တို႕ျဖင့္ တြဲဖက္ကာ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။
https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+