အိုးပူတိုက္ ကညြတ္ နွင့္ ဂံုး ခ်ဥ္စပ္သုပ္

***.... အိုးပူတိုက္ ကညြတ္ နွင့္ ဂံုး ခ်ဥ္စပ္သုပ္ အတြက္ လိုအပ္ တာေလးေတြ…

1. ကညြတ္ (asparagus) – ၇ ေခ်ာင္း
2. သံလြင္ဆီ (olive oil) – အနည္းငယ္
3. အခြံမပါေသာ ဂံုး (mussel) – 1/2 kg
4. ပါးပါး လွီးကာ ေရေဆး ထားေသာ ၾကက္သြန္နီ (red onion) – 1/2 cup (125 ml) ခန္႔
5. ပါးပါး၊ ရွည္ရွည္ အေခ်ာင္းေလးမ်ား လွီးကာ ေရေဆးထားေသာ မုန္လာဥနီ – 1/2 cup (125 ml) ခန္႔
6. ပါးပါး လွီးထားေသာ ပူစီနံ – လက္တစ္ဆုပ္ခန္႕
7. ၂ ပိုင္းျဖတ္ကာ အကြင္းလိုက္ ပါးပါး လွီးထားေသာ သံပရိုသီး – တစ္လံုး၏ ၄ ပံု ၁ ပံုခန္႕
8. သံပုရာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
9. ငါးငံျပာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
10. အရသာမွဳန္႕ (chicken powder) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
11. ငရုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္႕ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း

မာသည့္ေအာက္ဖက္ပိုင္းအား ခ်ဳိးပစ္ၿပီးေနာက္ သံလြင္ဆီျဖင့္ သုတ္ထားေသာ ကညြတ္မ်ားကို grill pan ထဲထည့္ကာ high heat ျဖင့္ ၇ မိနစ္ခန္႕ အိုးပူတိုက္ (grill) ေပးပါ။(ကညြတ္မ်ား အရမ္းမတူး၊ အရမ္း မက်က္သြားေစရန္ မၾကာခဏ ဇြန္းျဖင့္ ဟိုဖက္၊ ဒီဖက္ လိွမ့္ေပးပါ။)

ၿပီးလွ်င္ ၂ လက္မအရွည္ခန္႕ လွီးကာ အေအးခံထားပါ။

ဂံုးမ်ားအား ေရဆူဆူထဲ ၁ မိနစ္ခြဲခန္႕ ထည့္ျပဳတ္ၿပီး ဆယ္ထုတ္ကာ အပူရိွန္ေၾကာင့္ အက်က္လြန္ၿပီး က်ဳံ႕မသြားေစရန္ ေရေအး (ေရခဲေရမဟုတ္)ထဲ ၁ မိနစ္ခန္႕ စိမ္ၿပီး ဇကာျဖင့္ ေရျပန္စစ္ထားပါ။

ေရစစ္ၿပီးေနာက္ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို ဇလံုတစ္လံုးထဲထည့္ၿပီး ခပ္ဖြဖြနယ္သုပ္ လိုက္လွ်င္ အိုးပူတိုက္ ကညြတ္ နွင့္ ဂံုး ခ်ဥ္စပ္သုပ္ေလး အရသာရိွလွစြာ သံုးေဆာင္ရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။

https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...