အဆီ နည္းေသာႏို႔က ေသြးတိုးႏွင့္ ႏွလံုးေသြးေၾကာ ေရာဂါေတြကို သက္သာေစႏိုင္
ႏို႔မွာ ေကာင္းက်ဳိးေတြ အမ်ားႀကီးရွိ တယ္ဆိုတာ လူတိုင္း သိၿပီးျဖစ္ ပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ႏို႔က ေသြးတိုးႏွင့္ ႏွလံုး ေသြးေၾကာ ေရာဂါေတြကို ကာ ကြယ္ေပးႏိုင္တယ္ ဆိုတာ သင္သိပါသလား။ ျပင္သစ္ႏိုင္ငံ ေမာင့္ပယ္လီယာမွာ က်င္းပ ခဲ့တဲ့ Euro Fed Lipid Congress တြင္ လူေပါင္း ၅၇, ၂၅၆ ဦး၊ ေသြးတိုး ေ၀ဒနာရွင္ ၁၅၃၆၇ ဦးအား ေလ့လာခဲ့သည္။
ႏို႔တြင္ ပ႐ိုတင္းဓာတ္ မ်ားစြာ ပါ၀င္ၿပီး ၎က ၾကြက္သားႏွင့္ အ႐ိုး မ်ားဖြံ႕ၿဖိဳးရန္ အားေပးေလသည္။
ႏို႔က ကယ္ဆီယမ္၊ ေဖာ့စဖရပ္ ႏွင့္ ပိုတက္ဆီယမ္၊ ဗီတာမင္ဒီတို႔ ပို မိုပါ၀င္သည့္အတြက္ အ႐ိုးမ်ားကို သန္္မာ ေစၿပီး ကယ္ဆီယမ္ႏွင့္ ပိုတက္ ဆီယမ္က ေသြးတိုးကို က်ေစၿပီး၊ ႏွလံုးေရာဂါကို ကာကြယ္ ေပးေစႏိုင္ပါတယ္။
ႏို႔တြင္ အဆီ အမ်ဳိးမ်ဳိးပါ၀င္ၿပီး၊ အဆီပမာဏ မ်ားေသာ ႏို႔မ်ားကိုမူ လူမ်ားေသာက္သံုးရန္ အတြက္ ၫြန္း ေလ့မရွိ ေသာ္လည္း၊ အဆီပမာဏ နည္းရန္ ျပဳျပင္ထားေသာ ႏို႔မ်ားကိုမႈ ေသာက္သံုးရန္ သင့္ေတာ္ေပသည္။
ႏို႔က ခႏၶာကုိယ္အတြက္ လိုအပ္ေသာ အရည္ဓာတ္ကို ျဖည့္ ဆည္းေပးႏိုင္သည္။
အျခားေသာ ႏို႔ထြက္ပစၥည္း အမ်ိဳးမ်ဳိးျဖစ္သည့္ ေထာပတ္ႏွင့္ ဒိိန္ ခ်ဥ္တို႔က အစာေၾကလြယ္ၿပီး အူအတြင္းရွိ ပိုမႊား မ်ားကို ခ်ိန္ညိႇေပးေလသည္။
အခ်ဳိ႕ေသာသူမ်ား ဥပမာ Lactose into Lerant (ႏို႔တြင္ပါသည့္ Lactose ကို မခံႏိုင္သည့္သူ) ရွိသူ မ်ားတြင္ ႏို႔ကို ေသာက္သံုးရန္ မသင့္ ေတာ္္ေပ။
အ၀င္း
Ref;Medindia
ရလဒ္မ်ားအရ အဆီနည္းသည့္ ႏို႔ ႏွင့္ ႏို႔ထြက္ ပစၥည္းမ်ား ေန႔စဥ္စားျခင္းက ေသြးတိုးႏွင့္ ႏွလံုးေသြးေၾကာ ေရာဂါေတြ ကို သက္သာေစ တယ္ဆိုတာ ေတြ႔ခဲ့ရတဲ့ အေၾကာင္း ေဖာ္ျပခဲ့ပါတယ္။
ႏို႔တြင္ ပ႐ိုတင္းဓာတ္ မ်ားစြာ ပါ၀င္ၿပီး ၎က ၾကြက္သားႏွင့္ အ႐ိုး မ်ားဖြံ႕ၿဖိဳးရန္ အားေပးေလသည္။
ႏို႔က ကယ္ဆီယမ္၊ ေဖာ့စဖရပ္ ႏွင့္ ပိုတက္ဆီယမ္၊ ဗီတာမင္ဒီတို႔ ပို မိုပါ၀င္သည့္အတြက္ အ႐ိုးမ်ားကို သန္္မာ ေစၿပီး ကယ္ဆီယမ္ႏွင့္ ပိုတက္ ဆီယမ္က ေသြးတိုးကို က်ေစၿပီး၊ ႏွလံုးေရာဂါကို ကာကြယ္ ေပးေစႏိုင္ပါတယ္။
ႏို႔တြင္ အဆီ အမ်ဳိးမ်ဳိးပါ၀င္ၿပီး၊ အဆီပမာဏ မ်ားေသာ ႏို႔မ်ားကိုမူ လူမ်ားေသာက္သံုးရန္ အတြက္ ၫြန္း ေလ့မရွိ ေသာ္လည္း၊ အဆီပမာဏ နည္းရန္ ျပဳျပင္ထားေသာ ႏို႔မ်ားကိုမႈ ေသာက္သံုးရန္ သင့္ေတာ္ေပသည္။
ႏို႔က ခႏၶာကုိယ္အတြက္ လိုအပ္ေသာ အရည္ဓာတ္ကို ျဖည့္ ဆည္းေပးႏိုင္သည္။
အျခားေသာ ႏို႔ထြက္ပစၥည္း အမ်ိဳးမ်ဳိးျဖစ္သည့္ ေထာပတ္ႏွင့္ ဒိိန္ ခ်ဥ္တို႔က အစာေၾကလြယ္ၿပီး အူအတြင္းရွိ ပိုမႊား မ်ားကို ခ်ိန္ညိႇေပးေလသည္။
အခ်ဳိ႕ေသာသူမ်ား ဥပမာ Lactose into Lerant (ႏို႔တြင္ပါသည့္ Lactose ကို မခံႏိုင္သည့္သူ) ရွိသူ မ်ားတြင္ ႏို႔ကို ေသာက္သံုးရန္ မသင့္ ေတာ္္ေပ။
အ၀င္း
Ref;Medindia
Health Updates Journal No,(137)
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+