ကညႊတ္ ၾကက္အသည္းေၾကာ္

***... ကညႊတ္ ၾကက္အသည္းေၾကာ္ အတြက္ လိုအပ္ တာေလးမ်ား….

1. ၾကက္အသည္း – ကီလိုဝက္ (၃၀ သားခန္႔)
2. ကညႊတ္ – ၃၂ ပင္
3. ဓါးျပား ရုိက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ အတက္ၾကီး – ၅ တက္
4. အခြံခြါၿပီး ပါးပါး ရွည္ရွည္ လွီးထားေသာ ဂ်င္း – လက္တစ္ဆစ္ခန္႔
5. Chicken powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ ဇြန္း
6. နႏြင္းမွဳန္႔ – လက္ဖက္ရည္ ဇြန္း ၃ ပံု ၁ ပံုခန္႔
7. ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
8. ဆီ – 2/3 cup (160 ml)

ေရေဆးထားေသာ ကညႊတ္မ်ားကို ငရုတ္က်ဥ္ေပြ႔ျဖင့္ ဖြဖြေလးထုကာ လက္ ၂ ဆစ္ အရွည္ခန္႔ လွီးထားပါ။

ၾကက္အသည္းကို ေရေဆး၊ ေရစစ္ကာ ၁ လက္မအရြယ္ခန္႔ လွီးၿပီး နႏြင္း၊ Chicken powder တို႔ျဖင့္ နယ္ထားပါ။

high heat ျဖင့္ အပူေပးထားသည့္ ဆီ ဒယ္အိုးထဲ ဂ်င္း နွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ေၾကာ္ပါ။

၁ မိနစ္ခန္႔ၾကာလွ်င္ ၾကက္အသည္းကို ထည့္ကာ ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။

၁၀ မိနစ္ခန္႔ၾကာလွ်င္(အသည္းက်က္လွ်င္) ကညႊတ္ နွင့္ ဆား ကိုထည့္ကာ ကညႊတ္အနည္း ငယ္ႏြမ္း ရံု ေမႊေၾကာ္ေပးၿပီးေနာက္ မီးဖိုမွ ဖယ္ကာ အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။


Chaw Su's Food Friends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...