ေသြးသန္႔ေအာင္ ဘာေတြစားသင့္လဲ
ေန႔တိုင္းလိုလို အစား အေသာက္ မ်ဳိးစံု စားေနတာနဲ႔ အမွ် အဆိပ္ အေတာက္ေတြ၊ ဓာတုပစၥည္းေတြ ဟာ ေသြးထဲမွာ ေပ်ာ္ဝင္ျခင္းျဖင့္ အဆံုးသတ္ေလ့ ရွိပါတယ္။ လူ႔ခႏၶာ ကိုယ္ထဲမွာ အဆိပ္ အေတာက္ေတြကို သဘာဝအတိုင္း ဖယ္ရွား သန္႔စင္ေပးတဲ့ စနစ္ပါရွိၿပီး ေက်ာက္ကပ္၊ အသည္း၊ အူ၊ အဆုတ္နဲ႔ အေရ ျပားတို႔ဟာ အဆိပ္ အေတာက္ေတြ သန္႔စင္ေပးတဲ့ ကိုယ္တြင္း အဂၤါေတြပဲျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ မို႔ ေသြးေတြသန္႔ၿပီး အဲဒီကိုယ္ တြင္းအဂၤါေတြရဲ႕က်န္းမာေရးကို ပါ အေထာက္အကူေပးႏိုင္မယ့္ အစားအစာေတြ အေၾကာင္း မွ်ေဝ ေပးလိုက္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴကို အစိမ္းလိုက္စားျခင္းက အသည္းအတြက္ ေကာင္းက်ဳိးျဖစ္ေစၿပီး ခႏၶာကိုယ္တြင္းက အဆိပ္ အေတာက္ေတြကို ဖယ္ရွားေပးပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး အူလမ္းေၾကာင္းထဲမွာ မေကာင္းတဲ့ ဘက္တီးရီးယားေတြ၊ ဗိုင္းရပ္စ္ေတြ၊ ကပ္ပါးေကာင္ေတြကိုလည္း ဖယ္ရွားၿပီးသားျဖစ္ေစပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး အဝါေရာင္ပန္း ပြင့္တဲ့ အေလ့က်ပန္းပင္ ဒုဓလီရြက္(ဒါမွမဟုတ္) အျမစ္ကို အရည္က်ဳိေသာက္ရင္လည္း အသည္းနဲ႔ ပန္ကရိယကို အက်ဳိးျဖစ္ေစၿပီး အဆိပ္အေတာက္ ကင္းေစပါတယ္။ ပန္းသီး၊ ဗီတြတ္၊ တ႐ုတ္ နံနံ၊ မုန္လာဥနီ၊ ဟင္းရြက္စိမ္းမ်ား၊ ပင္စိမ္း၊ နံနံပင္၊ ပန္းေဂၚဖီ စိမ္းတို႔မွာလည္း အစြမ္းထက္ ဓာတ္တိုး ဆန္႔က်င္ ဂုဏ္သတၱိရွိ တာေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ အက်ဳိးျပဳပါတယ္။
သံပ႐ိုသီး၊ ေရွာက္သီးတို႔ ဟာလည္း အဆိပ္အေတာက္ဖယ္ ရွားေပးၿပီး မနက္ေစာေစာမွာေရ ခပ္ေႏြးေႏြး ထဲကို သံပ႐ုိ၊ ေရွာက္ ရည္ညႇစ္ၿပီးေသာက္ေပးရင္ ကိုယ္တြင္း အညစ္အေၾကးေတြကို ဖယ္ရွားေပးၿပီး သားျဖစ္ေစပါတယ္။ ေရွးပေဝသဏီကတည္းက ေဆးေကာင္းတစ္လက္ အျဖစ္သံုးခဲ့တဲ့ နႏြင္းဟာလည္း အသည္းနဲ႔အစာ ေျခအဂၤါ အဖြဲ႕အစည္းအတြက္ အက်ဳိးျပဳပါတယ္။
ဘလူးဘယ္ရီသီးမွာ ဆိုရင္ လည္း အစြမ္းထက္ဂုဏ္သတၱိေတြ ပါတဲ့အတြက္ ေသြးထဲကအဆိပ္ အေတာက္ေတြ ဖယ္ရွားေပးၿပီး အနာေရာဂါေတြကိုလည္း ေပ်ာက္ ေစႏိုင္ပါတယ္။ ေထာပတ္သီးဟာ လည္း ခႏၶာကိုယ္တစ္ခုလံုးက်န္း မာေရးအတြက္ အေကာင္းဆံုးသီး ႏွံျဖစ္လို႔ မေမ့မေလ်ာ့စားေပးရမွာ ပါ။ ဒီအစား အစာေတြကို သတိျပဳ စားေပးသလိုပဲ ေရကိုလည္းလံု ေလာက္စြာေသာက္ဖို႔မေမ့သင့္ပါ ဘူး။
Ref: healthandnaturalworld.com
7Day Daily
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+
ၾကက္သြန္ျဖဴကို အစိမ္းလိုက္စားျခင္းက အသည္းအတြက္ ေကာင္းက်ဳိးျဖစ္ေစၿပီး ခႏၶာကိုယ္တြင္းက အဆိပ္ အေတာက္ေတြကို ဖယ္ရွားေပးပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး အူလမ္းေၾကာင္းထဲမွာ မေကာင္းတဲ့ ဘက္တီးရီးယားေတြ၊ ဗိုင္းရပ္စ္ေတြ၊ ကပ္ပါးေကာင္ေတြကိုလည္း ဖယ္ရွားၿပီးသားျဖစ္ေစပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး အဝါေရာင္ပန္း ပြင့္တဲ့ အေလ့က်ပန္းပင္ ဒုဓလီရြက္(ဒါမွမဟုတ္) အျမစ္ကို အရည္က်ဳိေသာက္ရင္လည္း အသည္းနဲ႔ ပန္ကရိယကို အက်ဳိးျဖစ္ေစၿပီး အဆိပ္အေတာက္ ကင္းေစပါတယ္။ ပန္းသီး၊ ဗီတြတ္၊ တ႐ုတ္ နံနံ၊ မုန္လာဥနီ၊ ဟင္းရြက္စိမ္းမ်ား၊ ပင္စိမ္း၊ နံနံပင္၊ ပန္းေဂၚဖီ စိမ္းတို႔မွာလည္း အစြမ္းထက္ ဓာတ္တိုး ဆန္႔က်င္ ဂုဏ္သတၱိရွိ တာေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ အက်ဳိးျပဳပါတယ္။
သံပ႐ိုသီး၊ ေရွာက္သီးတို႔ ဟာလည္း အဆိပ္အေတာက္ဖယ္ ရွားေပးၿပီး မနက္ေစာေစာမွာေရ ခပ္ေႏြးေႏြး ထဲကို သံပ႐ုိ၊ ေရွာက္ ရည္ညႇစ္ၿပီးေသာက္ေပးရင္ ကိုယ္တြင္း အညစ္အေၾကးေတြကို ဖယ္ရွားေပးၿပီး သားျဖစ္ေစပါတယ္။ ေရွးပေဝသဏီကတည္းက ေဆးေကာင္းတစ္လက္ အျဖစ္သံုးခဲ့တဲ့ နႏြင္းဟာလည္း အသည္းနဲ႔အစာ ေျခအဂၤါ အဖြဲ႕အစည္းအတြက္ အက်ဳိးျပဳပါတယ္။
ဘလူးဘယ္ရီသီးမွာ ဆိုရင္ လည္း အစြမ္းထက္ဂုဏ္သတၱိေတြ ပါတဲ့အတြက္ ေသြးထဲကအဆိပ္ အေတာက္ေတြ ဖယ္ရွားေပးၿပီး အနာေရာဂါေတြကိုလည္း ေပ်ာက္ ေစႏိုင္ပါတယ္။ ေထာပတ္သီးဟာ လည္း ခႏၶာကိုယ္တစ္ခုလံုးက်န္း မာေရးအတြက္ အေကာင္းဆံုးသီး ႏွံျဖစ္လို႔ မေမ့မေလ်ာ့စားေပးရမွာ ပါ။ ဒီအစား အစာေတြကို သတိျပဳ စားေပးသလိုပဲ ေရကိုလည္းလံု ေလာက္စြာေသာက္ဖို႔မေမ့သင့္ပါ ဘူး။
Ref: healthandnaturalworld.com
7Day Daily
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+