ငါးေျခာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငပိခ်က္

ဘယ္အခ်ိန္၊ ဘယ္အခါစားစား မရိုးႏိူင္၊ မဝႏိူင္တဲ့ ျမန္မာတို႕ရဲ႕ အသည္းစြဲ ဟင္းေလးမို႕ လို႕ ေရးျဖစ္ေအာင္ ေရးလိုက္ တာပါရွင္….

***... ငါးေျခာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငပိခ်က္ အတြက္ လိုအပ္ တာေလးေတြ…

1. ၂ ပိုင္းျဖတ္ကာ အကြင္းလိုက္ လွီးထားေသာ ေဂါက္သီး အရြယ္ခန္႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၆ လံုး (လွီးၿပီးေနာက္ 3 cups (750 ml)ခန္႕)
2. အတံုးေလးမ်ား လွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး (diced tomatoes) – ၁ ဗူး (400 g) (ဗူးကိုမသံုးလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၅ လံုး ပိုထည့္ေပးပါ။)
3. ပါးပါး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ – 1 cup (250 ml)
4. စိမ္းစားငပိ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
5. ငရုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္႕ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
6. နႏြင္းမွဳန္႕ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ပံု ၁ ပံု
7. ဆီ – 1/4 cup (60 ml)
8. အရသာမွဳန္႕ (chicken powder) – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
9. ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
10. လက္တစ္ဆစ္အရြယ္ခန္႔ လွီး (ခုတ္)ထားေသာ ငါးေျခာက္ – 1 cup (250 ml)
11. ေရေႏြး – 1 1/2 cups (375 ml)
12. ငရုတ္သီးစိမ္း – ၁၀ ေတာင့္ခန္႕
13. လက္တစ္ဆစ္ အရွည္ခန္႕လွီးထားေသာ နံနံပင္ – 1/2 cup ခန္႕

ငါးေျခာက္၊ ေရေႏြး၊ ငရုတ္သီးစိမ္း နွင့္ နံနံပင္မွ လြဲ၍ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ကာ ငပိ နွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္မ်ားတတ္ႏိူင္သမွ်ေၾကေအာင္ ဖိေခ်ေမႊေၾကာ္ၿပီး အိုးအဖံုး ဖံုး၍ medium heat ျဖင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္မ်ား နူးအိေၾကသြားေအာင္ တည္ထားပါ။ (မၾကာခဏ ေမႊေပးပါ။)

ခရမ္ခ်ဥ္သီးဖတ္မ်ား ႏူးအိေၾကသြားလွ်င္ ငါးေျခာက္မ်ားကို ထည့္ကာ ၂ မိနစ္ခန္႕ ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။

ေရေႏြး နွင့္ ငရုတ္သီးစိမ္းထည့္ကာ အိုးအဖံုး ဖံုး၍ medium heat ျဖင့္ ဆက္တည္ထားၿပီး မိမိၾကိဳက္နွစ္ သက္ေသာ အပ်စ္အက်ဲ၊ အရသာကိုရလွ်င္

နံနံပင္ထည့္ကာ ၃၊၄ ခါေမႊၿပီးသည္နွင့္ မီးဖိုမွခ်ကာ အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။


Chaw Su's Food Friends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...