ကိုယ္၀န္ေဆာင္စဥ္ က်န္းမာေရးႏွင့္ ညီညြတ္ေသာ အစားအစာမ်ား စားေပးရန္ အေရးႀကီး

ကုိယ္၀န္ေဆာင္စဥ္ လုိအပ္သည္ထက္ ပိုစားျခင္းမွာ ကေလး အတြက္ ႐ႈပ္ေထြးမႈမ်ား ျဖစ္ေပၚႏုိင္သည္။ ကိုယ္၀န္ ေဆာင္စဥ္ ကာလအတြင္း ႏွစ္ေယာက္စာ စားျခင္းမွာ လက္ခံရမည့္ ကိစၥျဖစ္ေသာ္လည္း လုိအပ္ သည္ထက္ ပိုမစားသင့္ဘဲ တစ္ေန႔လွ်င္ ကယ္လိုရီ ၃၀၀ ပါ၀င္ေသာ အစား အစာမ်ား စားေပးရန္ လိုအပ္ေၾကာင္း ကြၽမ္းက်င္ ပညာရွင္မ်ားက ေျပာသည္။

ထိုျပင္ အစားအစာကို ထိန္းထိန္းသိမ္းသိမ္း စားျခင္းကလည္း ကေလးေရာ မိခင္ကိုပါ က်န္းမာေစမည္ ျဖစ္သည္။ ကိုယ္၀န္စရွိသည့္ ပထမလ အနည္းငယ္အတြင္း နံနက္ပိုင္း မအီမသာျဖစ္ျခင္းေၾကာင့္ အစားမ်ားမ်ား စားႏုိင္မည္ မဟုတ္ေသာ္လည္း ယင္းကာလ လြန္ေျမာက္သည္ႏွင့္ ကိုယ္၀န္ေဆာင္မ်ား ေသာက္ရမည့္ ဗီတာမင္ေဆးမ်ားႏွင့္ အတူ မွ်တေသာ အစားအေသာက္မ်ား စားေပးသင့္သည္။

အကယ္၍ အစားအေသာက္ တစ္မ်ဳိးမ်ဳိးက သင့္ကို မအီမသာ ျဖစ္ေစသည္ဆုိပါက ယင္းအစားအစာကို ေရွာင္လုိက္ ပါ။ က်န္းမာေစေသာ အစားအေသာက္ျဖစ္ေသာေၾကာင့္ မျဖစ္မေန အတင္းမစားပါႏွင့္။

ကိုယ္၀န္ေဆာင္မ်ား ပုံမွန္စားသင့္ေသာ အစားအစာမ်ားတြင္ သဘာ၀ဆန္၊ ဂ်ဳံ၊ ေျပာင္း၊ ပဲ၊ သစ္သီးမ်ား၊ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္မ်ား၊ ေပါင္မုန္႔၊ ၿခံေမြးတိရစၧာန္အသားမ်ား၊ ႏုိ႔ထြက္ပစၥည္းမ်ား၊ အသားမ်ား၊ ငါးမ်ားႏွင့္ အခံြမာသီးတို႔ကဲ့သို႔ က်န္းမာေရးႏွင့္ ညီညြတ္သည့္ အစားအေသာက္မ်ား ေပါင္းစပ္ပါ၀င္သင့္သည္။

ဆန္၊ ႏွံစားသီးႏွံႏွင့္ ဂ်ဳံျဖင့္လုပ္ေသာ စားစရာတို႔ကဲ့သို႔ အမွ်င္ဓာတ္ ပါ၀င္သည့္ အစားအစာမ်ားကို ကိုယ္၀န္ေဆာင္ မ်ား ပိုစားသင့္သည္။ သင္စားေသာ အစားအေသာက္တြင္ လုံေလာက္ေသာ ကယ္လ္စီယမ္ ဓာတ္ပါ၀င္ရန္လည္း လုိအပ္သည္။ ႏုိ႔ႏွင့္ ႏုိ႔ထြက္ပစၥည္းမ်ား စားေပးရန္ အလြန္အေရးႀကီးသည္။ ေနာက္ထပ္ မျဖစ္မေန စားေပးရမည့္ ဓာတ္တစ္မ်ဳိးမွာ သံဓာတ္ျဖစ္သည္။ သင္၏ အစားအေသာက္စာရင္းတြင္ ေဒါက္ခြရြက္ႏွင့္ ပန္းေဂၚဖီစိမ္းတို႔ ပါ၀င္ရန္ လုိသည္။ အျခားစားေပးရမည့္ အေရးႀကီးေသာ အစားအစာမ်ားတြင္ ဗီတာမင္စီဓာတ္အတြက္ သေဘၤာ သီး၊ လိေမၼာ္သီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ေဖာလစ္အက္စစ္အတြက္ အစိမ္းေရာင္ရွိေသာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားႏွင့္ ပဲေတာင့္ရွည္၊ ဗီတာမင္ေအအတြက္ မုန္လာဥ၊ ကန္စြန္းဥႏွင့္ တ႐ုတ္ဆီးသီးတို႔ ျဖစ္သည္။ 


 -TOI
7Day Daily
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...