လက္သည္းအထြက္ လြယ္ေအာင္ ညွိေပးရန္လို
လက္သည္း အလွေဖာ္လို သူမ်ားက လက္သည္းနီ အေရာင္မ်ိဳးစံု တို႔ ၿဖင့္အလွ ေဖၚႏုိင္ရန္ လက္ သည္း၊ ေၿခသည္း တုိ႔ကို ပံုမွန္ညွိရာတြင္ လက္သည္း၊ ေၿခသည္း အနားမ်ား မညီညာခဲ့ပါက လက္သည္းႏွင့္ သက္ဆုိင္ သည့္ ၿပသနာ မ်ားၿဖစ္ေပၚ ေစႏုိင္ေၾကာင္း Nottingham တကၠသိုလ္မွ ပညာရွင္မ်ား၏ ရွာေဖြခ်က္ တစ္ခုအရ သိရသည္။
Nottingham တကၠသိုလ္မွ သုေတသီတို႔က ေၿခစြယ္ငုတ္ၿခင္း၊ ဇြန္းပံုစံ လက္သည္းခြံ မ်ားၿဖစ္ေပၚၿခင္း၊ ေၿခ သည္း လက္သည္း အတြင္းသို႔ ေကြး၀င္ၿခင္း အစရွိသည့္ လက္သည္း ေၿခသည္းတို႔တြင္ ေတြ႔ရသည့္ ၿပသနာမ်ားကို ေလ့လာၾကည့္သည္။
လူအမ်ားစုတြင္ ေတြ႔ရွိရသည့္ ေၿခစြယ္ငုတ္ၿခင္း၏ အေၾကာင္းရင္းကို ေလ့လာရာတြင္ ေၿခသည္းကို အေရွ ႔သို႔ တြန္းထုတ္ေပးသည့္ ေၿခသည္းဖြဲ႔စည္းပံု၏ အပိုင္းအခ်ိဳ ႔က အလုပ္မလုပ္ေတာ့ခ်ိန္တြင္ ေၿခသည္းမွာ အတြင္းထဲသို႔ ၿပန္လည္ေကြး၀င္ တတ္ၿပီး အဆိုပါေၿခေခ်ာင္းတြင္ နာက်င္မႈကိုၿဖစ္ေပၚေစ ႏုိင္သည္။
လက္သည္း၊ ေၿခသည္းကို ညွိေလ့ရွိသူမ်ားက သပ္ရပ္စြာညွိေပးၿခင္းမရွိပါက ေၿခသည္း၏အစြန္းပိုင္း တြင္ မညီညာမႈမ်ား ၿဖစ္ေစၿပီး ယင္းအပိုင္းေလးမ်ားမွ တစ္ဆင့္ေၿခသည္းက ေရွ ႔သို႔ဆက္လက္ ဖြံ ့ၿဖိဳးလာ ေသာ အခါ ေၿခစြယ္ငုတ္ၿခင္းၿဖစ္ေပၚ ေစႏုိင္သည္။ ထုိ႔ေၾကာင့္ မိမိတုိ႔၏ လက္သည္း၊ ေၿခသည္းမ်ားကို ညွိေပးရာ တြင္ ေသၿခာသပ္ရပ္စြာညွိရန္ လိုအပ္သည္။ ေၿခစြယ္ငုတ္ၿခင္းက လက္သည္း၊ ေၿခသည္းခြံတုိင္းတြင္ ၿဖစ္ေပၚႏုိင္ ေသာ္လည္း ေၿခသည္း၏မညီညာေသာ ပို၍ၾကီး၍က်ယ္ၿပန္႔သည့္ ေၿခမၾကီးတြင္ အမ်ား ဆံုးၿဖစ္ေပၚ တတ္သည္။
ထို႔ေၾကာင္ အဆိုပါ ေလ့လာမႈကို ဦးေဆာင္ခဲ့သည့္ ပါေမာကၡ Cyril Rauch က လက္သည္းအလွ ကို ႏွစ္သက္သူတို႔ အား လက္သည္း၊ ေၿခသည္းတို႔ကို ညွိရာတြင္ ပါရာဘိုလာမ်ဥ္းေကြးအတုိင္း ပံုေဖာ္ရန္ တုိက္တြန္းသည္။
Rauch သည္ ၄င္းတို႔၏ ေလ့လာမႈမွာ လူတို႔ေန႔စဥ္ စားသံုးရန္ အစားအစာရင္းၿမစ္ တစ္ခုၿဖစ္သည့္
လယ္ယာေမြး တိရစာၧန္တို ့ကို အသက္အႏၱရာယ္ ၿဖစ္ေစႏုိင္ေသာ ခြာႏွင့္သက္ဆုိင္သည့္ ၿပသနာမ်ား အား ေၿဖရွင္း ရာတြင္ ထိေရာက္စြာ အေထာက္အကူၿပဳႏုိင္ လိမ့္မည္ဟု ယံုၾကည္ေၾကာငး္ ေၿပာၾကား ခဲ့သည္။
Lashio News Diary
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+
Nottingham တကၠသိုလ္မွ သုေတသီတို႔က ေၿခစြယ္ငုတ္ၿခင္း၊ ဇြန္းပံုစံ လက္သည္းခြံ မ်ားၿဖစ္ေပၚၿခင္း၊ ေၿခ သည္း လက္သည္း အတြင္းသို႔ ေကြး၀င္ၿခင္း အစရွိသည့္ လက္သည္း ေၿခသည္းတို႔တြင္ ေတြ႔ရသည့္ ၿပသနာမ်ားကို ေလ့လာၾကည့္သည္။
လူအမ်ားစုတြင္ ေတြ႔ရွိရသည့္ ေၿခစြယ္ငုတ္ၿခင္း၏ အေၾကာင္းရင္းကို ေလ့လာရာတြင္ ေၿခသည္းကို အေရွ ႔သို႔ တြန္းထုတ္ေပးသည့္ ေၿခသည္းဖြဲ႔စည္းပံု၏ အပိုင္းအခ်ိဳ ႔က အလုပ္မလုပ္ေတာ့ခ်ိန္တြင္ ေၿခသည္းမွာ အတြင္းထဲသို႔ ၿပန္လည္ေကြး၀င္ တတ္ၿပီး အဆိုပါေၿခေခ်ာင္းတြင္ နာက်င္မႈကိုၿဖစ္ေပၚေစ ႏုိင္သည္။
လက္သည္း၊ ေၿခသည္းကို ညွိေလ့ရွိသူမ်ားက သပ္ရပ္စြာညွိေပးၿခင္းမရွိပါက ေၿခသည္း၏အစြန္းပိုင္း တြင္ မညီညာမႈမ်ား ၿဖစ္ေစၿပီး ယင္းအပိုင္းေလးမ်ားမွ တစ္ဆင့္ေၿခသည္းက ေရွ ႔သို႔ဆက္လက္ ဖြံ ့ၿဖိဳးလာ ေသာ အခါ ေၿခစြယ္ငုတ္ၿခင္းၿဖစ္ေပၚ ေစႏုိင္သည္။ ထုိ႔ေၾကာင့္ မိမိတုိ႔၏ လက္သည္း၊ ေၿခသည္းမ်ားကို ညွိေပးရာ တြင္ ေသၿခာသပ္ရပ္စြာညွိရန္ လိုအပ္သည္။ ေၿခစြယ္ငုတ္ၿခင္းက လက္သည္း၊ ေၿခသည္းခြံတုိင္းတြင္ ၿဖစ္ေပၚႏုိင္ ေသာ္လည္း ေၿခသည္း၏မညီညာေသာ ပို၍ၾကီး၍က်ယ္ၿပန္႔သည့္ ေၿခမၾကီးတြင္ အမ်ား ဆံုးၿဖစ္ေပၚ တတ္သည္။
ထို႔ေၾကာင္ အဆိုပါ ေလ့လာမႈကို ဦးေဆာင္ခဲ့သည့္ ပါေမာကၡ Cyril Rauch က လက္သည္းအလွ ကို ႏွစ္သက္သူတို႔ အား လက္သည္း၊ ေၿခသည္းတို႔ကို ညွိရာတြင္ ပါရာဘိုလာမ်ဥ္းေကြးအတုိင္း ပံုေဖာ္ရန္ တုိက္တြန္းသည္။
Rauch သည္ ၄င္းတို႔၏ ေလ့လာမႈမွာ လူတို႔ေန႔စဥ္ စားသံုးရန္ အစားအစာရင္းၿမစ္ တစ္ခုၿဖစ္သည့္
လယ္ယာေမြး တိရစာၧန္တို ့ကို အသက္အႏၱရာယ္ ၿဖစ္ေစႏုိင္ေသာ ခြာႏွင့္သက္ဆုိင္သည့္ ၿပသနာမ်ား အား ေၿဖရွင္း ရာတြင္ ထိေရာက္စြာ အေထာက္အကူၿပဳႏုိင္ လိမ့္မည္ဟု ယံုၾကည္ေၾကာငး္ ေၿပာၾကား ခဲ့သည္။
Lashio News Diary
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+